Hardere acties bij Rietlanden Terminals: werknemers leggen bedrijf plat

10/10/2012

Meer dan honderd werknemers van het Amsterdamse overslagbedrijf Rietlanden Terminals hebben het werk voor onbepaalde tijd neergelegd uit protest tegen het uitblijven van een bedrijfscao. Vakvereniging Het Zwarte Corps en FNV Bondgenoten hebben de acties bij het Amsterdamse overslagbedrijf Rietlanden Terminals opgevoerd. Via de acties willen de bonden de directie naar de onderhandelingstafel dwingen om te praten over een bedrijfscao.


De directie blijft na twee weken van korte werkonderbrekingen nog steeds weigeren om te praten over een cao. Daarnaast probeert het bedrijf de stakingen te breken met de ‘inhuur’ van arbeidskrachten elders en het ‘dreigen met ontslag’. Vanaf deze week onderbreken ze het werk vaker en langer.’ De medewerkers willen dat de directie met de vakbonden gaat onderhandelen over een bedrijfscao. Rietlanden Terminals kent nu geen cao. Van 120 man personeel is 95% lid van de vakbonden. De directie houdt vast aan de afspraken die eerder zijn gemaakt met de ondernemingsraad van het bedrijf over de arbeidsvoorwaarden.

 

 

Lees meer berichten over de acties bij Rietlanden via:

Nieuwsblad Transport (2)

AT5  

RTV N-H

Amsterdam INC  

Nieuwsblad Transport

 

Bekijk ook het fotoalbum ' Acties Rietlanden Terminals'  op de HZC website (via het menu Foto's & Filmpjes > Fotoalbums 2012)