FrieslandCampina Domo uit Borculo Beste landelijke Leerbedrijf van het jaar!

14/04/2014

FrieslandCampina Domo Borculo en Caspar vanden Busken van Vandenbusken uit Ouderkerk aan de Amstel hebben de prijs Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider van Nederland 2013 gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk maakte minister Bussemaker van OCW de winnaars bekend. SBB organiseert de prijsuitreiking in opdracht van de minister.

 

Kenniscentrum Aequor droeg FrieslandCampina Domo voor. De jury koos voor dit bedrijf omdat zij zeer onderscheidend en uniek zijn in hun visie op opleiden: zij benutten individuele kwaliteiten en bieden ruimte voor mensen die anders zijn, anders denken en anders doen. Trots en enthousiasme maken dit leerbedrijf extra bijzonder en succesvol, aldus het juryrapport.

De andere genomineerde bedrijven waren Gielissen Interiors and Exhibitions uit Eindhoven en Hotel Greenside uit de Koog op Texel.

Beste Praktijkopleider 2013
Caspar van den Busken werd voorgedragen door kenniscentrum GOC. Volgens de jury is hij de Beste Praktijkopleider van Nederland omdat hij zijn studenten met ongekende passie en flair begeleidt en zo altijd het beste uit hen haalt. Hij is een vakman met hart voor het vak die deze liefde graag overdraagt aan zijn studenten, aldus het juryrapport.

De andere genomineerden waren Marieke Langemeyer van MGGZ Utrecht, voorgedragen door kenniscentrum ECABO en Isata Allouti van Diakonessenhuis Utrecht, voorgedragen door kenniscentrum Calibris.

Belangrijke rol
SBB en het ministerie van OCW vragen met de uitreiking van deze prijzen aandacht voor de onmisbaarheid van de 230.000 erkende leerbedrijven en de 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten in Nederland. Leerbedrijven nemen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 495.000 mbo-studenten voor hun rekening via stageplekken en leerbanen.

 

Bron: Aequor