HZC en het "Rough and Tumble" team bij Beachpull Putten!

16/07/2014

Afgelopen zaterdag stond voor ons de Beachpull op strand Nulde in Putten op het programma. Een groots opgezet festijn waar een groot deel van Europa’s sterkste tractorpullers samenkomen om zich op de baan met elkaar te meten. Dit, in combinatie met prachtig weer en volle tribunes met naar schatting meer dan 7500 toeschouwers, staat garant voor een prachtige wedstrijd.

 

Op de zaterdag ontving HZC aan de stand diverse leden en belangstellenden. Hele families en vriendengroepen trokken voorbij naar de volle tribunes. De speciale HZC-oordopjes vonden gretig aftrek voor dit luidruchtige evenement. Verder hing er een gemoedelijke sfeer en de catering deed, mede door het warme weer, goede zaken. Aan de stand was het behoorlijk druk met leden. Even bijpraten, vragen beantwoorden en toelichting geven op hetgeen HZC in de praktijk doet was het meest voorkomend. Het was al met al een geslaagde dag, temeer de tractor van het door HZC gesponsorde team “Rough and Tumble” weer van de partij was.

 

Gebrand op een zo goed mogelijk resultaat heeft het “Rough and Tumble” team de laatste weken hard gewerkt. De hele motor is opnieuw opgebouwd en op een aantal plekken verbeterd. De spreekwoordelijke puntjes waren op de i gezet! Eenmaal aangekomen in Putten kon het lange wachten beginnen. Wij mochten als laatste klasse van de dag aantreden rond 22.30 uur. Er lag een pittige baan waar vermogen nodig was. Er werd dan ook besloten de hoogste versnelling te schakelen om snelheid te kunnen maken. De tractor werd voor de sleepwagen gereden en de ketting werd aangehaakt. Arjan Vreeswijk, vandaag bestuurder op de Rough and Tumble, bracht de motor beheerst op toeren. Bij ongeveer 5500 toeren liet hij de koppeling opkomen en kon het feest beginnen. Hij ging voortvarend van start, maar helaas klonk er na 30 meter een onheilspellend geluid. Een element in de brandstofpomp was vastgelopen, waardoor er één cilinder uitviel. Helaas een vroegtijdig einde aan onze run waardoor we in de achterhoede zijn geëindigd.

 

Zaterdag 2 augustus staat voor ons de volgende competitiewedstrijd op het programma in Lochem. Wat ons betreft de mooiste wedstrijd van het jaar en dan ook zeker de moeite om te bezoeken waard!

 

Door: Eddy Veltink en Frank Kerkmeijer

Bekijk alle foto’s van de Beachpull Putten in het fotoalbum op de HZC ledenwebsite!