Vooraankondiging: Dertien Vakkanjers metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek naar EuroSkill

20/08/2014

Techniektalenten verdedigen Nederlandse eer tijdens Europese titelstrijd in Lille

 

Dertien Vakkanjers gaan begin oktober voor de Europese titel tijdens EuroSkills in Lille. Van 2 t/m 4 oktober binden de techniektalenten uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek de strijd aan met jonge vakgenoten uit heel Europa.


De Vakkanjers – uitkomend in wedstrijdvakken als CAD-tekenen, CNC-frezen, mechatronica en robotica – verdienden hun ticket naar EuroSkills tijdens de finale van de VakkanjerWedstrijden (voor talenten van ROC’s en bedrijven), afgelopen maart. De afgelopen maanden ondergingen de dertien EuroSkills-gangers uitgebreide technische en mentale trainingen.

 

Giel Buijs, Nederlands kampioen landbouwmechanisatie, kijkt uit naar het Europeees kampioenschap. “In Lille moet het straks allemaal gaan gebeuren. EuroSkills wordt een mooie uitdaging, met tegenstanders uit allerlei landen.” Collega-Vakkanjer Vincent de Wolff (lassen BMBE/MIGMAG): “Ik heb de afgelopen maanden vrijwel  full-time getraind, dus ga ik met veel vertrouwen naar Lille. Elke Vakkanjer is heel serieus bezig met EuroSkills, we gaan er als een echt team naartoe. Van mij mag het morgen beginnen.”

 

EuroSkills 2014, de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen, is van 2-4 oktober in Lille. In noord-Frankrijk verschijnen ruim 500 deelnemers aan de aftrap, uit 26 landen. Tijdens EuroSkills 2012 scoorden de Nederlandse Vakkanjers twee keer goud, twee keer zilver en één keer brons. In Spa-Francorchamps werden Robin van Wijngaarden (CNC-verspanen) en Richard Grootjans (CAD-tekenen) Europees kampioen. Kijk op www.euroskills2014.org.

Met hun vakmanschap en prestaties zijn de Vakkanjers hét visitekaartje van de technieksector in Nederland en rolmodellen voor jongeren die hun profiel- of studiekeuze nog moeten maken. Volg de Vakkanjers en hun jacht op Europees goud op Facebook.com/vakkanjers en www.devakkanjers.nl.

De Vakkanjers vertrekken met de overige leden van Team Nederland op vrijdag 29 september vanaf de High Campus in Eindhoven naar Lille.

De Vakkanjers gaan voor de Europese titel tijdens EuroSkills 2014 in Lille:

 

CAD-tekenen: Erik van Wijck (Biervliet), Scalda College voor Techniek en Design (Vlissingen)

CNC-frezen: Niek Post (Almelo), PM Aerotec BV (Hengelo)

Elektrotechniek gebouwen: Patrick Biesemaat (Zwolle), InstallatieWerk Oost & Flevoland (Apeldoorn)

Koude- en luchtbehandelingstechniek: Jeroen de Roij (Alphen), Govers Koeltechniek (Gilze)

Landbouwmechanisatie: Giel Buijs (Putte), Liebau – Roosendaal (Roosendaal)

Lassen BMBE/MIGMAG: Vincent de Wolff (Vlissingen), Heerema Vlissingen B.V. (Nieuwdorp)

Mechatronica: Mitchel Mulder (Den Haag), ROC Mondriaan (Den Haag)

Mechatronica: Diewer van der Schoor (Delft), ROC Mondriaan (Den Haag) Metalen dakdekken: Kelvin ter Grote (Langeveen), Bouwmetaal B.V. (Tubbergen)

Robotica: Arjan Henst (Vessem), Summa Engineering (Eindhoven)          

Robotica: Fer van Maasakkers (Westerhoven), Summa Engineering (Eindhoven)

Sanitaire en verwarmingstechniek: Bas van Gestel (Tilburg), P. van Erve B.V. (Tilburg)

Industriële automatisering: Mattijn Stegeman (Vaassen), Van Lente Systeemintegratie B.V. (Deventer)

 

Over Vakkanjers

Met de VakkanjerWedstrijden (voor techniektalenten van ROC’s en bedrijven) wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties voor acht technische bedrijfstakken en heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek.


Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu.