Subsidie voor in dienst nemen BBL'er

15/08/2014

Het opleiden van een BBL’er tot vakman vraagt veel begeleiding van het leerbedrijf. Omdat de sector en de overheid het belangrijk vinden dat jonge mensen de kans krijgen om zich te ontwikkelen als vakman in de cumelasector, zijn er twee regelingen als tegemoetkoming in de gemaakte kosten. Wacht niet te lang met aanvragen, de Subsidie praktijkleren kan voor het afgelopen schooljaar tot uiterlijk 15 september 2014 aangevraagd worden!

 

De subsidie vanuit Colland is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten van het doorbetalen van de schooldag en eventuele verplichte praktijktrainingen. De subsidie kan digitaal aangevraagd worden via de site van Colland, u vindt de voorwaarden en een uitgebreide instructie hoe deze subsidie aangevraagd kan worden in de ‘Handleiding

Colland subsidie BBL’.

 

De Subsidie Praktijkleren is de vervanger van de fiscale maatregel ‘afdrachtvermindering scholing’. Deze subsidie vraagt u aan bij het RVO en kan oplopen tot wel € 2700,- per jaar! Ook hiervoor is er door CUMELA Nederland een heldere handleiding gemaakt die u stap voor stap door de aanvraag leidt. 

Ga snel aan de slag met het aanvragen van de subsidies. Wat de Subsidie Praktijkleren betreft, kunt u voor het eerste halfjaar van 2014 tot uiterlijk 15 september 2014 de subsidie aanvragen!

 

Bron: Cumela Nederland