BGM-Best: strijden met maten en machines

22/08/2014

Op zondag 7 september 2014 zullen machinisten in teamverband strijden tijdens de Behendigheidswedstrijden te Best. BGM-Best nodigt daarom alle machinisten uit om deel te nemen aan dit evenement, inschrijven is nog altijd mogelijk! Kijk voor aanmelding op: www.bgm-best.nl.

 

Het is bijna weer zo ver, op zondag 7 september wordt het jaarlijkse terugkerende evenement, de behendigheidswedstrijd voor Grondverzet Machines (B.G.M.), gehouden. Dit jaar alweer voor de 12e keer! Ook dit jaar vindt het evenement plaats op het terrein van Fam. Essens aan de Kapelweg te Best, de spelen zijn van 10:00 uur t/m 16:00 uur. Het terrein is wederom gratis toegankelijk.

 

Voor iedereen die in het grondverzet werkt of werkzaam zou willen zijn is er genoeg te zien en te beleven. De dag is bedoeld om de machinisten in spelverband te laten werken en zo te laten zien wat ze werkelijk kunnen! Daarnaast is het natuurlijk ook leuk voor mensen van buiten de sector om eens een kijkje te nemen bij de machines en de deelnemers.

 

Er zijn 10 spelen waarbij de machines gesponsord worden door dealers van grondverzetmachines. Elk team bestaat uit 3 machinisten. De deelnemers moeten niet alleen behendig zijn maar ook blindelings vertrouwen op de aanwijzingen van hun teamgenoten. Samen moet elk team 10 onderdelen doorlopen binnen bepaalde tijd. Deze spellen worden elk jaar opnieuw samengesteld, met elk jaar ook weer nieuwe spellen, dus nieuwe uitdagingen!

 

Aan het eind van de dag komt er een winnaar uit de bus, die winnaar gaat met een door W&H Nemaasko aangeboden prijs naar huis. Dit jaar is dit een reisje naar een van de Liebherr fabrieken! Bij de spelen worden verschillende merken machines ingezet op de onderdelen. De machines bestaan uit shovels en graafmachines, variërend van minigravers tot een grote rupskraan, maar ook van een minishovel tot een grote shovel. Al deze machines zijn beschikbaar gesteld door dealers uit heel het land. Dit compenseert alle eventuele voordelen die kunnen ontstaan, doordat een machinist vaak één machine gewend is en daar veel ervaring mee heeft opgebouwd. Op deze manier kunnen de algemene vaardigheden van de machinisten en assistenten getest worden.

 

Ook de jeugdigen kunnen hun vaardigheden laten zien op de minigraver en minishovel. Speciaal voor hun is er ook dit jaar weer nog een minigraver en minishovel beschikbaar gesteld. Daarnaast is er voor de allerkleinsten een springkussen en een zandbak. Ook zal “Peer survival “ er dit jaar zijn met een leuke attractie. Ook zal er bij de feesttent weer een groot terras zijn, waar de nodige versnaperingen volop verkrijgbaar zijn. Dus volop vermaak voor iedereen!

 

De meeste machinisten kennen elkaar wel vanuit het vak. Maar het is juist ook belangrijk om hierbuiten de onderlinge collegialiteit en de samenwerking te vergroten, daarvoor is deze dag dan ook de uitgelegen kans!

 

Wat de deelnemers te wachten staat, is uiteraard nog een verrassing!


Voor nadere informatie kunt u zich melden via de mail info@bgm-best.nl of via de site www.bgm-best.nl 

Rechts op deze pagina is ook de poster van BGM-BEste te downloaden (onder Documenten).