Aanpassing beloning voor uitzendkrachten

19/09/2014

Er is een grote verandering in de flexbranche op komst: de uitzendkracht krijgt recht op het loon naar de cao van het bedrijf waar hij te werk wordt gesteld, niet naar de cao van de uitzendorganisatie waarbij hij staat ingeschreven.

 

Deze nieuwe regels, die ingaan op 1 januari 2015, moeten de positie van de flexwerker gelijk trekken met die van personeel uit de branche waar zij gaan werken. Met twee redenen: ter bescherming van de flexwerker en om oneerlijke concurrentie van flexwerkers met vast personeel in een sector te voorkomen.
 

Het gevaar is echter dat de uitzendbureau niet (op tijd) alle verschillende cao’s in beeld hebben waardoor er een grote kans bestaat dat er niet juist verloond gaat worden. De goede uitzendbureaus zullen dat allemaal netjes doen, maar het zal heel wat van de uitzendbranche vragen. Het aantal bureaus dat niet conform de eisen zal uitbetalen zal naar alle waarschijnlijkheid toenemen, nu de bepaling van het loon moeilijker wordt. De keus voor het juiste uitzendbureau wordt alleen nog maar belangrijker. Kies daarom voor uitzendbureau dat op de hoogte is en conform de regels werkt. 

 

Bron: Colland Nieuws