10 tips voor onderhoudsmonteurs

17/02/2015

Als monteur van heftrucks of andere machines heb je fysiek zwaar werk, zeker als je buiten aan de slag bent. Ondanks dat je werkt met de beste gereedschappen, kan je werk je lichaam op den duur slopen. Tien ergonomische tips van het Bureau voor Fysieke Arbeid helpen dat voorkomen.

Het vak van monteur is mooi, maar ook fysiek zwaar. Tijdens de workshop ‘Stilstaan bij bewegen’ leert het Buro voor Fysieke Arbeid (BvFA) monteurs ergonomisch verantwoord werken. BvFA-arbeidsdeskundige Ewout Brehm: “In het eerste deel van de workshop staat bewustwording centraal. We laten beeldmateriaal zien en leren de cursisten kijken en analyseren. Daarnaast trainen we in de praktijk diverse standaardsituaties die de monteurs ook in hun dagelijkse werk moeten toepassen. Het tweede deel wordt na enkele maanden gehouden. Dan worden ervaringen gedeeld en verder getraind op vaardigheden.”

Initiatief BMWT
De workshop is geïnitieerd door de BMWT en wordt verzorgd door Hanneke Timmers en Ewout Brehm van het Buro voor Fysieke Arbeid uit Sint-Oedenrode. Op de website van BMWT vind je de tien belangrijkste tips van de workshop.