Cao Rail Infra….een lang cao-traject vol obstakels

19/03/2015

De onderhandelingen voor een nieuwe cao Rail Infra lopen al ruim 8 maanden en het zicht op een resultaat is nog ver te zoeken. Afgelopen week was er weer een officieel overleg.

 

Op verzoek van de werkgevers zijn de sociale partners op 17 maart jl. bijeen geweest. Besproken zijn de mogelijke gevolgen van de gewijzigde pensioenwet van Spoorweg Pensioen Fonds (SPF) voor de Rail Infra, de stand van zaken in de branche en de uitslagen van de pilot Cao Wasstraat. Tot echte onderhandelingen voor een nieuwe cao is het niet gekomen. Werkgevers stellen dat er nog te weinig cijfers bekend zijn!

 

Bonden willen op korte termijn weten of hun voorstellen, na vele maanden van gesprekken en wachten op uitslagen, ook beloond gaan worden. Voorstellen die een verlenging van de huidige cao inhouden, zonder verslechtering, maar met een redelijke loonsverhoging als vergoeding om aan de wens van werkgevers -een cao met een langere looptijd dan een jaar- tegemoet te komen.

 

We  praten op 30 maart a.s weer verder en hebben als bonden aangegeven bereid te zijn om die dag door te gaan tot er een resultaat is!