Mega Project Sloop Oude Spoorbrug A1

27/09/2016

Na een succesvolle plaatsing van de nieuwe Spoorbrug over de snelweg bij Muiderberg is een deel van het viaduct De Goog gesloopt. De sloop van de oude Spoorbrug vond afgelopen weekend plaats. Aan het mega project op de A1 werkten maar liefst 1000 man. Daarmee betreft het één van de grootste infrastructurele operaties ooit. Vlasman b.v. sloopt de oude spoorbrug over A1 met maar liefst 13 kranen! Studio Kastermans maakte deze prachtige impressie. 

 

Binnen drie dagen moet de oude spoorbrug worden gesloopt en de nieuwe op zijn plek geschoven, het nieuwe aquaduct onder de Vecht worden aangesloten en de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal in gebruik genomen. Van vrijdagavond tot maandagochtend 22 augustus is de weg grotendeels afgesloten.

Vlasman b.v. is druk bezig met de uitvoering van de sloopwerkzaamheden. Om ruimte te maken voor het opstellen van het benodigde materieel en de opslag van het vrijkomende puin van de spoorbrug is eind juli al een start gemaakt met voorbereidende sloopwerkzaamheden. Eerder is ook al een deel van de keerwand voor de Spoorbrug verwijderd met hetzelfde doel.

 

Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. is met de activiteiten sloopwerken en asbestsanering een grote speler in de Nederlandse bouw- en sloopwereld. Met zo’n 100 personeelsleden en geavanceerd materieel levert Vlasman voor elk project op het gebied van sloopwerk en asbestsanering een totaalpakket, waarbij perfectionisme het uitgangspunt is.

 

Bron: Vlasman