Ledenraadpleging voor leden van HZC werkzaam onder de LEO cao

17/07/2017

Na vijf onderhandelingsrondes is het nog niet gelukt om een nieuwe cao LEO af te sluiten. De onderhandelingen waren in een vergevorderd stadium maar op 5 juli is er nog geen overeenstemming bereikt over de loonsverhoging, de looptijd van de cao en de reisuren van de woning naar het bedrijf. Vooral het onderwerp reisuren bleek een struikelblok te zijn. Daarom hebben de vakbonden besloten om jouw mening te vragen over deze onderwerpen.

Klik hier of open de Pdf in de bijlage voor een overzicht van de onderwerpen waar wij in principe een akkoord over hebben en de onderwerpen waarover nog geen overeenstemming is bereikt. Uiteraard kan er pas sprake zijn van een nieuwe cao wanneer de leden in meerderheid akkoord gaan met het totaalpakket wat wordt voorgelegd.
 
Wij vragen  jou dan ook om per mail een antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Wat is jouw mening over het totaalpakket tot dusver, inclusief het loonbod (3,8%, € 100,- bruto en verbetering jeugdschalen)
  • Kun jij akkoord gaan met het afschaffen van de reisuren woon-werk (artikel 55 lid 1) voor nieuwe werknemers? Het gaat hierbij niet alleen om werknemers die nieuw in de sector zijn maar dit kan ook van toepassing zijn na een tijdelijk contract en wanneer je van werkgever verandert.

We willen graag weten wat de achtergronden zijn van jouw antwoorden op de vragen en daarom is een korte toelichting wenselijk.

Hierbij een dringende oproep om per mail te reageren op bovenstaande vragen en deze reactie uiterlijk 11 augustus 2017 gericht aan leocao@hzc.nl aan ons toe te sturen.

Alvast bedankt voor de medewerking. Na het verwerken van de reacties word je op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen.

Alvast hartelijk dank voor het meedenken en uw reactie.

Met vriendelijke groeten,


Vakvereniging HZC                                                          
René van der Steen
Hennie Scholte ter Horst