'Vakman 2.0' stoomt vakmensen in de loonwerksector klaar voor toekomst

18/12/2018

De veranderingen in de cumelasector gaan snel. Bijblijven met wat er nu wordt gevraagd, is niet meer voldoende. Daarom lanceert de werkgroep Vakmanschap, een initiatief van CUMELA Nederland, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps, vandaag ‘Vakman 2.0’. Dit online platform bevat informatie, tips en trainingen waarmee vakmensen in de sector zich kunnen blijven ontwikkelen.

 

Bijblijven alleen is niet meer voldoende

Werkgevers en werknemers in de loonwerksector zijn een belangrijke beroepsgroep. Ze zorgen voor voedsel, recreatie en infrastructuur. Door de krapte op de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen binnen de sector verandert er de komende jaren veel in de sector. Het is daarom van groot belang dat deze beroepsgroep zich blijft verbeteren. Met de informatie op www.devakman20.nl houden werkgevers en werknemers uit de sector vaste grond onder de voeten en leggen ze een goede bodem onder een kansrijke toekomst. Het platform vakman 2.0 zal zich de komende jaren stap voor stap uitbouwen.

 

Voorkomen dat werknemers ‘de Sjaak’ worden

Met de informatie op het platform willen sociale partners werkgevers en werknemers aan het denken zetten. En ze bewust maken van de urgentie om nu aan de slag te gaan met hun toekomst. Want met alleen een beetje bijblijven red je het niet. Je moet voorkomen dat je ‘de Sjaak’ wordt. Hiervoor maakte de werkgroep, naast het online platform, ook een film (zie onderaan dit bericht) waarmee zij werkgevers en werknemers stimuleren met elkaar in gesprek te gaan en actie te ondernemen. De film is te zien op het platform.

 

Bron: Cumela