SOMA College kijkt terug op een geslaagde open dag

19/01/2019

Veel toekomstige studenten grepen de kans om met hun ouders een kijkje te nemen in de school en op de praktijkterreinen. Een geslaagde open dag met als resultaat een hoop inschrijvingen voor een topopleiding aan het SOMA College.

 

Tijdens de open dag wordt iedereen die interesse heeft in het volgen van een infra vakopleiding in het mbo, eerst verwelkomd met een korte presentatie over het SOMA College en de open dag. Daarna bepaalt elke bezoeker zijn eigen route. Aan de hand van een plattegrond kunnen ze de school en de oefenterreinen buiten bekijken en kennismaken met de docenten, de manier van lesgeven, de machines en de campus. Er waren veel huidige studenten aanwezig, die zelf konden vertellen hoe het werkelijk op het SOMA College gaat. Zij lieten ook de nodige praktijkdemonstraties aan de bezoekers zien.

 

Nieuw! Niveau 4 opleiding landmeter en uitvoerder bouw/infra

Vanaf schooljaar 2019/2020 start het SOMA College met een nieuwe mbo4 opleiding: landmeter en uitvoerder bouw/infra. Uniek is dat studenten de eerste anderhalf jaar samen in een combinatieklas zitten en vervolgens uitstromen in de specialisatie (landmeter of uitvoerder bouw/infra) van hun keuze. Binnen de infra is grote behoefte aan uitvoerders bouw/infra en landmeters en daarom is dit een relevante opleiding voor de arbeidsmarkt. Samen met het bedrijfsleven zorgen we dat  de theorie en de beroepspraktijk zo veel mogelijk bij elkaar worden gebracht en dat de opleiding goed aansluit op het hbo. Bij interesse voor deze opleidingen kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de Oriëntatiedag op 6 maart. Op deze dag laten we studenten door middel van een interactief programma kennismaken met de verschillende onderdelen van beide beroepen. www.soma-college.nl/orientatiedag

 

Topopleidingen

Volgens de Keuzegids Mbo mogen maar liefst 8 opleidingen van het SOMA College zich Topopleiding noemen. Voor studenten van deze opleidingen betekent dit dat ze verzekerd zijn van kwalitatief zeer goed onderwijs op het SOMA College: de vakopleiding voor de infra! Het diploma dat ze halen staat hoog aangeschreven bij werkgevers en vervolgopleidingen.

 

Bron: SOMA College