Ingangsdatum TCVT-pas uitgesteld

21/05/2019

Eerder dit jaar berichtten wij u over de nieuwe TCVT-pas die eraan komt en die de wettelijk verplichte certificaten van machinisten (W4-01 t/m W4-07) in opdracht van de Minister van SZW vervangt. Echter de ingangsdatum is uitgesteld naar 1 januari 2020. Overzetten is kosteloos, u hoeft alleen uw gegevens aan TVCT-RA te sturen via kantoor@tcvt-ra.nl.

 

Persoonsgebonden

De registratie is persoonsgebonden. Daarom bent u als machinist aanspreekpunt voor TCVT-RA en communiceert TCVT-RA direct met u. Uw werkgever kan en mag de informatie wel namens u aanleveren. De niet wettelijk verplichte certificaten, zoals voor de KROL-machinist, de Hijsbegeleider en de Keurmeester, blijven vooralsnog verstrekt worden door DNVGL als TCVT-certificaat. Vooruitlopend op deze omzetting per 1-1-2020 wordt ook het bekende  TCVT-boekje omgezet naar een digitale DSP-pas. Dit gebeurt al vanaf 1-7-2019, mits TCVT- RA de gegevens van de machinist heeft ontvangen.

 

Voor certificaten die verlopen in de periode 1-7- 2019 t/m/ 31-12-2019, wordt de DSP-pas pas verzonden nadat er een nieuw certificaat(nummer) is uitgegeven door DNVGL. Alle machinisten krijgen de pas voor 1 januari 2020 thuis gestuurd. De pas is 5 jaar geldig. Heeft u al een DSP-pas, dan kan u deze blijven gebruiken totdat u een nieuwe pas ontvangt. Deze pas (de ‘Digitale Safety Pas (DSP)) biedt het voordeel dat verschillende diploma’s, certificaten, TCVTbijscholing en praktijkervaring op de pas kunnen worden bijgeschreven. Dus ook niet-TCVT zaken.

 

Autorisatie

Door TCVT-RA geautoriseerde personen kunnen inloggen op de besloten site en controleren welke praktijkervarings- en opleidingseisen een machinist verticaal transport bezit c.q.de  bijscholing en/of de praktijkuren bijschrijven. Bedrijven/ZZP-ers kunnen vanaf 1 juni 2019 een autorisatie aanvragen bij TCVT-RA. Zij krijgen de autorisatiecode vervolgens toegestuurd.

 

Nog niet gereageerd? Stuur snel de volgende gegevens naar kantoor@tcvt-ra.nl:

  • digitale pasfoto (Jpeg-formaat);
  • soort ID-bewijs (bijv. paspoort, ID-bewijs). Let op: geen kopie van het ID-bewijs meesturen !;
  • nummer en geldigheidsduur van dat ID-bewijs;
  • naam, adres en email + certificaatnummer.

LET OP:

Certificaten die voor 1 januari 2020 verlopen, moeten nog op de huidige wijze worden omgezet naar een nieuw certificaat via DNVGL.