Verhalen uit de praktijk van een HZC Rayonbestuurder

Als rayonbestuurder begeleid je leden die ondersteuning nodig hebben om iets tot een goed einde te brengen. Daarbij kom je uiteenlopende en soms bizarre zaken tegen. Verhalen in deze rubriek zijn waargebeurd. Ter bescherming van leden zijn sommige details weggelaten en de namen die gebruikt worden verzonnen.

Overwerk structureel niet uitbetaald

Barry werkte bij een kleine werkgever en had een arbeidsovereenkomst voor 38 uur per week. Hij werkte er al 15 jaar, de werkgever betaalde goed en hij had het altijd goed naar zijn zin gehad. Met collega's had hij niet veel contact, dat vond hij ook wel zo prettig. In het werk was Barry begonnen op kleine projecten, deed steeds meer ervaring op en daarmee werd hij ook op grotere projecten ingezet. De werkgever betaalde goed en hij werd altijd op projecten gezet die interessant waren. En daar begon het te knagen: hij wilde niet meer terug naar kleine projecten. Daar zag hij geen uitdaging in. Dus Barry solliciteerde en vertrok naar een andere werkgever.

Lees hier het hele verhaal van Barry

Spijt van ondertekenen vaststellingsovereenkomst

Als rayonbestuurder begeleid je leden die ondersteuning nodig hebben om iets tot een goed einde te brengen. Daarbij kom je uiteenlopende en soms bizarre zaken tegen. Verhalen in deze rubriek zijn waargebeurd. Ter bescherming van leden zijn sommige details weggelaten en de namen die gebruikt worden verzonnen.
Stefan was gisteren jarig geweest. Hij was 64 jaar geworden. Ook al werd de pensioendatum door de regering steeds verder vooruitgeschoven, de periode dat hij nog moest werken was te overzien. Gelukkig maar, want hij had het niet zo goed meer naar zijn zin.

Lees hier het hele verhaal van Stefan

Misgelopen transitievergoeding

André werkt al 12 jaar bij dezelfde werkgever. Het gaat niet altijd lekker, maar hij hoeft nog maar 3 jaar te werken tot aan zijn pensioen dus heeft hij besloten te blijven zitten waar hij zit. Vroeger was het een leuk bedrijf met ongeveer 20 medewerkers. Er werd veel georganiseerd door de werkgever, zodat iedereen elkaar ook goed kende. Elke vrijdag een biertje op de zaak, met kerst een borrel met buffet, voor de zomervakantie een barbecue en als het bedrijf goed had gedraaid zelfs een weekend op een bungalowpark met alle medewerkers en partners. Maar door de jaren heen was het werk afgenomen en werden ook de leuke dingen minder.

Lees hier het hele verhaal van André .

Uit de praktijk: Praatjes vullen geen gaatjes

Lars baalde, Lars baalde enorm. Hij had jaren bij dezelfde werkgever gewerkt. Een grote werkgever die helaas steeds vaker mensen inhuurde. De sfeer was er daardoor niet leuker op geworden, want grappen maken doe je niet met mensen die je niet kent. Het werken en met name het samenwerken was er ook niet op vooruit gegaan. Eigen collega's hebben wat meer voor elkaar over, had Lars ervaren. Hij voelde zich steeds minder prettig, was zelfs ziek geworden van de situatie en heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt. Lars nam ontslag. Hij had zich laten verleiden door de mooie verhalen van een werkgever. 'Lekker je eigen klussen doen, goed betaald, dicht bij huis', zo was hem beloofd. Dus Lars had alles achter zich gelaten en zich voorgenomen om opnieuw te beginnen.

Lees hier het hele verhaal van Lars