BouwMachines Kennisdag: Minder uitstoot, hoe dan?

11/11/2019

Op het Bouw- & Infra Park in Harderwijk wordt dinsdag 26 november voor de vierde keer de BouwMachines Kennisdag gehouden. Het thema is ditmaal: ‘Minder uitstoot, hoe dan?’ Actueler kan bijna niet…

 

Terwijl Nederland zucht onder de stikstof- en PFAS-crisis en sommige machinisten daardoor zelfs al werkloos thuis zitten, heeft BouwMachines samen met de BMWT en KOMAT een themadag over emissies georganiseerd.

 

Niemand ontkomt eraan: de uitstoot móét omlaag

Los van de actualiteit over stikstof en PFAS, is er ook een Klimaatakkoord waarin de sector wordt gedwongen tot maatregelen. Niemand ontkomt er nog aan: de uitstoot móét omlaag.

Tijdens de BouwMachines Kennisdag wordt gekeken naar verschillende manieren waarop emissies kunnen worden beperkt. Dit kan met accu-elektrisch materieel, maar dat blijft meestal beperkt tot compacte machines.

 

Hoe verder met je bestaande machine?

Kunnen zwaardere machines misschien ook accu-elektrisch worden aangedreven? Hoe zit het eigenlijk met de mogelijkheden van waterstof? Is er nog toekomst voor dieselmachines? En wat kan je doen met je bestaande machine om de uitstoot te beperken?

Op deze en tal van andere vragen wordt tijdens de BouwMachines Kennisdag een antwoord gegeven.

 

Mogelijke oplossingen en ervaringen in de praktijk

Diverse ondernemers en bedrijven vertellen tijdens de Kennisdag over mogelijke oplossingen en over hun ervaringen in de praktijk. Zelfs komt een project voorbij waarop volledig emissievrij wordt gewerkt. Nu al!

Naast een reeks sessies met sprekers, is er ook een informatiemarkt waar leveranciers hun producten en machines laten zien.

 

Voor meer informatie en aanmelden: https://www.bouwmachineskennisdag.nl/