OPROEP HZC: meld corona-ervaringen, zowel op werk als thuis

19/03/2020

Vraag ook ondersteuning van HZC bij maatregelen op uw werk!

 

Het kabinet is met een pakket aan tegemoetkomende maatregelen gekomen. Voor deze fase van de crisis een vertrouwenwekkend pakket dat zekerheid aan werknemers kan bieden.

Wij willen de lijnen met onze leden kort houden als het gaat om signalen uit sectoren, bedrijven waar werknemers op de werkvloer tegenaan lopen in het kader van het Corona-virus (bijvoorbeeld rond verlof of loondoorbetaling). Zo kunnen wij samen met VCP de situatie met sociale partners en kabinet monitoren en indien nodig zal er door de VCP aangedrongen worden op aanvullende maatregelen of aanpassingen.

 

Sommige van onze leden zijn al direct geconfronteerd met deze crisis.

Te denken valt aan werknemers die thuis zitten i.v.m. opvang van de kinderen, werknemers die in quarantaine zitten, werknemers die (mogelijk) besmet zijn of werknemers die thuis zitten omdat er door de corona crisis geen werk is.

 

Wij doen dan ook een oproep aan alle HZC leden om ons een melding te sturen wanneer u op wat voor wijze dan ook geconfronteerd wordt met deze nieuwe situatie. Ook, misschien juist wel, wanneer de werkgever alles goed heeft geregeld. Zowel positieve als negatieve ervaringen zijn voor ons belangrijk om te weten.

 

U kunt deze signalen (het liefst) via e-mail doorgeven via info@hzc.nl onder vermelding van REACTIE CORONACRISIS. Wanneer dit niet mogelijk is dan kunt u uiteraard ons kantoor in Nieuwegein bellen (030-6006070) of uw eigen rayonbestuurder.