CBR: rij-examens en Code 95

07/05/2020

Vanaf maandag 11 mei start het CBR weer met het afnemen van praktijkexamens voor de bromfiets en het motorexamen voertuigbeheersing. Het is nog niet bekend wanneer het CBR start met de overige praktijk- en theorie-examens. 

 

6 mei maakte minister president Rutte tijdens de persconferentie bekend dat de maatregelen met betrekking tot corona verder versoepeld kunnen worden.

Dit betekent dat het CBR zich klaarmaakt voor het verder hervatten van de dienstverlening. Naar verwachting starten we op korte termijn als eerste met de theorie-examens en de theoretische nascholingen voor beroepschauffeurs. Informatie over de exacte startdatum en welke hygiëne- en gedragsvoorschriften we in de examencentra hanteren volgt. Ook worden de voorbereidingen getroffen voor de herstart van alle praktijkexamens en nascholing voor beroepschauffeurs die uitgevoerd worden in een voertuig. In de loop van volgende week verwachten we hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.

 

Woensdagmiddag werd al bekend dat het vanaf maandag 11 mei weer mogelijk is om praktijkexamen te doen voor de bromfiets (AM) en voertuigbeheersing voor de motor (AVB). Het gaat om ca. 20.000 examens die al voor 16 maart gepland waren.

In totaal moest CBR sinds 16 maart ruim 300.000 examens, rijtesten en cursussen annuleren.  

 

Geldigheid (deel)examens en code 95 verlengd

Vorige week maakte minister van Nieuwenhuizen bekend dat theoriecertificaten en (deel)examens voor professionals die verlopen door de corona maatregelen in ieder geval tot 1 december geldig blijven. Dit geldt ook voor de uitslag van het motorexamen voertuigbeheersing (AVB). De geldigheid van certificaten en passen van (toekomstige) beroepschauffeurs of andere professionals (code 95) zijn ook aangepast.

 

Lees de laatste updates van het CBR ivm de corona maatregelen op de website van het CBR