Webinar uitwerking Pensioenakkoord

17/06/2020

De achterban van de VCP buigt zich deze week over de uitkomsten van de uitwerking van het Pensioenakkoord. Vandaag organiseerde de VCP een webinar voor individuele leden van de aangesloten organisaties.

 

Vorig jaar juni is er een pensioenakkoord bereikt tussen werkgevers- en werknemerspartijen en het kabinet. Over de uitwerking daarvan en het behalen van de gestelde doelen is een jaar lang flink vergaderd en gedebatteerd.

In de afgelopen weken zijn de overleggen in een soort stroomversnelling geraakt, het ene overleg volgde op het andere. Voor ons was het haast onmogelijk om iedereen op tijd over de (tussen) resultaten te informeren, daar er soms enkele dagen later weer nieuwe ontwikkelingen waren en de kans op het verspreiden van “oud” nieuws daarmee erg groot was .

En vrijdag was er, volgens de media, plotsklaps een akkoord. Bonden en kabinet zouden het eens zijn over de invulling van het pensioenakkoord.

In tegenstelling tot de andere vakcentrales blijft VCP terughoudend; zij zijn van mening dat er eerst geïnformeerd en ‘gewogen’ moet worden en dat doe je met de achterban. 

 

Tijdens het webinar heeft de VCP een toelichting gegeven over de uitkomsten van het overleg. Op basis van de oordeelsvorming van de verenigingen zal het Algemeen Bestuur van de VCP een besluit nemen over de uitkomsten.

 

U kunt het webinar terugzien via de website van de VCP >>