Laat ons weten wat je vindt van de nieuwe cao Bouw & Infra 2020!

07/07/2020

                                                                                  

Aan de leden van Vakvereniging HZC werkzaam onder de cao Bouw & Infra

 

 

Beste HZC-leden,

 

Na een lang en intensief traject hebben de cao partijen Bouw & Infra op 29 juni 2020 een onderhandelingsresultaat bereikt over de nieuwe cao Bouw & Infra 2020.

Stikstof en PFAS, en daarna corona hebben dit keer voor veel vertraging in de onderhandelingen gezorgd.

Naar verwachting beginnen de onderhandelingen voor de volgende cao (2021-2022) in november.

 

Resultaten

De loonsverhoging bedraagt 2% structureel. 

Daarnaast heb je recht op een eenmalige uitkering van 350 euro bruto wanneer je fulltime werkt. Wanneer je parttime werkt, ontvang je de uitkering naar rato van je arbeidsduur.

De nieuwe cao kent een looptijd van één jaar en loopt van 1 januari 2020 tot 1 januari 2021.

 

In het pensioenakkoord was al ruimte gemaakt voor de zware beroepen discussie. Het is aan de sectoren of cao partners om dit uit te werken voor hun eigen sector. Sociale Partners Bouw & Infra hebben in dit resultaat, al voordat er een akkoord lag, een eerder-stoppen- met-werken-regeling afgesproken. Men gaat er vanuit dat met deze regeling van de maximale ruimte die het pensioenakkoord biedt gebruik wordt gemaakt.

Werkgevers zouden de premie voor deze regeling gaan betalen. Naar verwachting kunnen 11.000 bouwplaats medewerkers gebruik maken van deze regeling.

 

De pensioenpremie stijgt mogelijk per 1 januari 2021. Deze gaat van de verhouding 2/3 voor de werkgever en 1/3 voor de werknemer naar 50/50 voor ieder. In het najaar weten we daar meer over.

 

Het is de uitdrukkelijke wens van werkgevers om het Tijdspaarfonds op te heffen.

De bonden willen dat niet. Sociale partners Bouw & Infra hebben daarom afgesproken een extern onderzoek te doen. Dit met als doel om uit te zoeken hoe belangrijk werkgevers en werknemers het Tijdspaarfonds vinden.

 

We horen graag wat jij vindt van dit resultaat, de combinatie van de loonsverhoging per 1 december 2020 en de eerder-stoppen-met-werken-regeling conform de afspraken in het pensioenakkoord.

 

Op het Tijdspaarfonds komen we nog terug. Ook daarvan willen wij graag weten wat onze leden vinden.

 

Laat ons weten wat je ervan vindt.

Doe dit aub uiterlijk 12 juli 2020 via email bouwcao@hzc.nl