Corona ontslag

04/01/2021

De huidige coronacrisis heeft ook invloed op het ontslagrecht. Een aantal arbeidszaken zijn tijdens deze crisis aan de kantonrechter voorgelegd. Uit de uitspraken van de kantonrechter blijkt dat overheids- en werkinstructies, die direct verband houden met de naleving van de corona-maatregelen, serieus genomen moeten worden. Doet een werknemer dat niet, dan brengt hij niet alleen de volksgezondheid in gevaar, maar ook zijn eigen baan.

 

Twee voorbeelden van deze arbeidszaken:

Een bedrijfsleider bij Kwikfit werd op staande voet ontslagen, omdat hij bewust niet de 1,5 meter afstand norm in acht nam ten opzichte van een HR-adviseur. Hij pakte haar bij de schouders vast, toen ze weigerde de hand te schudden, en omhelsde haar. Zijn bejegeningen werden als een poging tot mishandeling betiteld. De zaak kwam voor de kantonrechter. Deze oordeelde dat ontslag op staande voet een te rigoureuze maatregel was. Wel vond de kantonrechter dat de arbeidsovereenkomst moest worden ontbonden, omdat de arbeidsverhouding tussen de werknemer en Kwikfit dusdanig was verstoord dat van Kwikfit in redelijkheid niet meer kon worden gevergd de arbeidsovereenkomst te laten voortduren.

In een andere zaak werd een filiaalhouder van BurgerKing op staande voet ontslagen. Hij had ondanks de kabinetsmaatregel, bekend gemaakt op een persconferentie, dat alle eet- en drinkgelegenheden gesloten moesten worden, toch zijn restaurant open gehouden. Ook had hij de instructies van BurgerKing in een appgroep met alle filiaalhouders hierover genegeerd. Alle filiaalhouders waren in de appgroep opgedragen hun filiaal te sluiten en hadden bericht gekregen hoe te handelen bij handhaving, etc. Het openhouden van zijn restaurant leidde dezelfde dag tot veel negatieve reacties op social media, die ook het management ter ore kwamen. Diezelfde middag werd hij op staande voet ontslagen vanwege het niet opvolgen van instructies en het veroorzaken van imagoschade. De kantonrechter liet dit ontslag op staande voet in stand, ook al was de filiaalhouder al 18 jaar in dienst van BurgerKing.

Kortom: het is zaak om je aan de corona-maatregelen te houden, ook op het werk!

 

Heeft u vragen, die betrekking hebben op het naleven van de corona-maatregelen op de werkplek, neem dan contact op met de HZC Servicedesk via 030 – 6006070 of servicedesk@hzc.nl.