Beroepenonderzoek Bouw- en Infrasector

07/01/2021

Oproep aan HZC leden werkzaam onder de cao Bouw & Infra

 

Concreet Onderwijsproducten voert in opdracht van Sociale Partners Bouw & Infra een onderzoek uit met ondersteuning van onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy.

Waarom dit beroepenonderzoek?
De bouw- en infra sector is volop in beweging, die beweging vraagt om aanpassingsvermogen van bedrijven en vakmensen in deze sector. Ook heeft het gevolgen voor de inhoud van de vakopleidingen.

Het doel van het onderzoek is te kijken of de bestaande beroepeninformatie nog up-to-date is en of deze aansluit bij de (toekomstige) situatie in de verschillende branches. Op basis van de resultaten wordt nagegaan of onderhoud van kwalificatiedossiers nodig is. Door mee te werken aan dit onderzoek draagt u bij aan een goede aansluiting tussen de beroepspraktijk en de opleidingen in het mbo.

Doe mee aan het beroepenonderzoek
Omdat u en uw collega’s werkzaam zijn in de sector, hebben juist júllie er een goed beeld van. Per vakgebied zoeken we bijvoorbeeld:

  • Middenkader bouw en infra: calculators, bestekschrijvers, bouwkundigen, ontwerpers, tekenaars, uitvoerders of werkvoorbereiders.
  • Grond-, water- en wegenbouw: straatmakers, oppermannen, (allround) vakmannen gww of waterbouwers.
  • Machinisten: (allround) machinisten mobiele kraan, freesmachines, hijskranen, wegenbouwmachines, grondverzetmachines, grote funderingsmachines of machinisten sloop.
  • Voertuigen en mobiele werktuigen: diagnosetechnici bedrijfsauto’s, diagnosetechnici mobiele werktuigen of monteurs gww-bouwmachines.

Ook als u een andere functie binnen de genoemde vakgebieden hebt of als u werkzaam bent als BIM modelleur, Bouw monteur/prefab monteur en Isoleerder, nodigen we u uit om mee te doen.

 

Via onderstaande button kunt u aangeven dat u wilt meewerken aan het onderzoek. U wordt vervolgens in de periode januari t/m februari gebeld, afhankelijk om welk BCP het gaat. Onderzoeksbureau USP stelt u vragen over het werk en in welke omgeving dat gedaan wordt. Zo’n gesprek duurt hooguit 15 tot 20 minuten. De gegevens worden volledig anoniem verwerkt.

 

Link naar het aanmeldformulier >>

 

We zoeken zoveel mogelijk werknemers en werkgevers, dus als u de mail wilt doorsturen aan uw collega’s, heel graag! Zij kunnen zich dan zelf aanmelden. Onder alle deelnemers verloten we 10 tegoedbonnen van Bol.com ter waarde van 50 euro.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met info@concreetonderwijsproducten.nl.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet, 

Vakvereniging Het Zwarte Corps namens Concreet Onderwijsproducten