Tijdspaarfonds

Bij het Tijdspaarfonds staat het volgende voor jou gereserveerd:

  • Saldo vakantietoeslag (8%)

  • Saldo dagen (18 dagen in totaal)

  • Saldo spaaruren

  • Saldo duurzame inzetbaarheid

 

Spaaruren

In periodes waarin veel werk is, worden overuren gemaakt om de gespaarde uren in te zetten tijdens periodes met minder werk. Werknemers kunnen worden verplicht tot de opbouw van 80 spaar-uren per kalenderjaar. Het gaat om maximaal 3 overuren per week en maximaal 64 overuren per jaar. Voor de infra kunnen dit 160 spaaruren per jaar zijn. Het gaat om maximaal 5 overuren per week en maximaal 128 overuren per jaar. De opbouw kan via overwerkuren en/of met inleg van reisuren. De uren worden gestort in het Tijdspaarfonds. Voor meer informatie over de regeling kun je contact opnemen met de Servicedesk.

 

Duurzame inzetbaarheid

Het saldo is bedoeld om langer in de bouw-cao te kunnen blijven werken. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door een opleiding te volgen, waar je dit saldo voor kunt gebruiken. Of bijvoorbeeld extra vakantiedagen aan te kopen. Het saldo voor de duurzame inzetbaarheid wordt niet automatisch uitgekeerd. Wil je dit saldo opnemen? Dit kan via een verzoek, net zoals bij bijvoorbeeld het vakantiegeld.

 

Jaarlijkse uitkering

Het tegoed van het “Saldo Dagen” en het "Saldo Vakantietoeslag", wordt jaarlijks in de maand mei uitgekeerd. 

 

Opnemen van de tegoeden

Je kunt de tegoeden makkelijk opnemen met een verzoekje via de HZC-app, per mail of als je gebruik maakt van het opnameformulier

We hebben je registratienummer nodig en informatie over welk saldo, of saldi dat je op wilt nemen.

 

Heb je vragen over het Tijdspaarfonds? Neem dan contact op met de HZC Servicedesk: 030-6006070 of servicedesk@hzc.nl.