Reisuren GGI cao

In de cao Groen, Grond en Infra (GGI) zijn er afspraken gemaakt over reisuren. Maar wanneer heb je recht op reisuren? En wat krijg je betaald voor een reisuur? Bij HZC vind je alle belangrijke informatie.

 

Wat is er afgesproken?

Reisuren

Je hebt recht op reisuren als je van je woning naar de plek van werkzaamheden rijdt. Je hebt ook recht op reisuren als "de zaak" de opstapplaats is. Van de heenreis en terugreis wordt maximaal telkens één uur aangemerkt als reistijd. Reis je langer dan één uur? Dan wordt de extra reistijd gerekend tot de arbeidstijd (eventueel overwerk). 

Eigen tijd

Niet alle reistijd worden vergoed, je hebt ook een stukje "eigen tijd". Het eerste half uur van de heenreis en het eerste half uur van de terugreis worden niet vergoed.

Betaling reisuren

De reisuren worden betaald tegen 100% loon. Ben je benieuwd wat de hoogte van jouw loon hoort te zijn? Hier vind je de lonen in de GGI-cao. Twijfel je of je wel genoeg betaald krijgt? Op deze pagina vind je de functie-indeling voor machinisten en hier vind je de algemene functie-indeling.

 

Contact HZC

Heb je vragen over reisuren? Of wil je jouw loonstrook laten controleren? HZC helpt je verder! Neem contact op met de Servicedesk. Dit kan via 030-6006070 of per mail aan servicedesk@hzc.nl.