Waarom lid worden van HZC?

De persoonlijke wijze waarop HZC de individuele belangen van zijn leden behartigt wordt zeer gewaardeerd en mag uniek worden genoemd. Ook collectieve belangenbehartiging is bij ons in goede handen.

 • HZC helpt je. De Servicedesk en onze rayonbestuurders staan voor je klaar!
 • HZC geeft advies op arbeidsrechtelijk, juridisch en fiscaal gebied.
 • HZC onderhandelt over een aantal cao's en sluit deze af.
 • HZC onderhandelt over arbeidsvoorwaarden in bedrijven.
 • HZC begeleidt ondernemingsraden.

 

Tien redenen om lid te worden van HZC:

 1. HZC heeft een professionele Servicedesk die op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur klaarstaat om al je vragen over werk en inkomen te beantwoorden. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de rayonbestuurder of één van onze gespecialiseerde advocatenkantoren. Kortom, wij behartigen uw belangen tot en met de rechter.
 2. HZC heeft rayonbestuurders die zich inspannen om je ook buiten kantoortijden voor dringende zaken bij te staan als je er met de werkgever niet uitkomt. Bovendien kunt u ons altijd mailen via info@hzc.nl 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 3. Ook met vragen die niet over werk en inkomen gaan, bent u bij HZC in goede handen.
 4. HZC-leden ontvangen het vakblad De Machinist en de digitale nieuwsbrief vol nuttige informatie over werk en inkomen en interessante en leuke artikelen over machines en de activiteiten van HZC. Daarnaast heb je toegang tot het speciale ledendeel van de website!
 5. HZC onderhandelt met werkgevers en werkgeversorganisaties over cao’s en arbeidsvoorwaarden. Zodat je krijgt wat je verdient.
 6. HZC heeft een speciale dienstverlening voor ZZP’ers. Ben je ZZP’er en lid van HZC, dan verzorgt HZC je gratis lidmaatschap van ZZP-Nederland met alle voordelen van dien!
 7. HZC verzorgt in samenwerking met externe partijen professionele trainingen door vaktoppers, waar je als lid kunt werken aan je vakmanschap.
 8. HZC organiseert verenigingsactiviteiten waar je vakgenoten en collega’s in een informele sfeer kunt ontmoeten.
 9. HZC biedt ledenvoordeel op schaalmodellen, boeken, dvd's, abonnementen op vakbladen en toegang tot beurzen.
 10. HZC heeft sinds 2020 een nieuwe dienstverlening; ook partners van HZC leden kunnen lid worden tegen een gereduceerd contributiebedrag!