Val ik onder een cao?

Een vraag die vaak wordt gesteld. Het antwoord is niet altijd gelijk te geven. Een werknemer valt namelijk niet altijd automatisch onder een cao.
 

Het kan zijn dat er een cao is afgesproken in uw arbeidsovereenkomst (contract), dit kunt u altijd even checken. Wanneer u zorgt dat u uw arbeidsovereenkomst naar de Servicedesk stuurt dan kunnen we dit altijd nakijken voor u.

 

Het kan zijn dat er geen cao in uw arbeidsovereenkomst is afgesproken, dan kan het alsnog zijn dat uw werkgever zich aan een bepaalde cao moet houden. Dit kan bijvoorbeeld zijn als uw werkgever lid is van bijvoorbeeld Bouwend Nederland of CUMELA.

 

Het kan zijn dat allebei de situaties niet van toepassing zijn voor u. Dan kan het zijn dat u helemaal geen cao hebt. In dat geval moet u er voor zorgen dat u met uw werkgever afspraken heeft gemaakt (op papier). Dit kan gaan over loonbetaling tijdens ziekte, het uitbetalen van overwerk met een bepaalde toeslag en ga zo maar door.

 

U kunt altijd contact opnemen met de Servicedesk als u aanvullende vragen heeft of wanneer twijfelt of uw werkgever alles wel volgens de regels doet.