Val ik onder een cao?

Een vraag die vaak wordt gesteld. Het antwoord is niet altijd gelijk te geven. Een werknemer valt namelijk niet altijd automatisch onder een cao.
 

Het kan zijn dat er een cao is afgesproken in jouw arbeidsovereenkomst (contract), dit kunt je altijd even checken. Wanneer je zorgt dat je jouw arbeidsovereenkomst naar de Servicedesk stuurt dan kunnen we dit altijd nakijken voor je.

 

Het kan zijn dat er geen cao in uw arbeidsovereenkomst is afgesproken, dan kan het alsnog zijn dat jouw werkgever zich aan een bepaalde cao moet houden. Dit kan bijvoorbeeld zijn als jouw werkgever lid is van bijvoorbeeld Bouwend Nederland of CUMELA.

 

Het kan zijn dat allebei de situaties niet van toepassing zijn voor je. Dan kan het zijn dat je helemaal geen cao hebt. In dat geval moet je er voor zorgen dat je met jouw werkgever afspraken maakt (op papier). Dit kan gaan over loonbetaling tijdens ziekte, het uitbetalen van overwerk met een bepaalde toeslag en ga zo maar door.

 

Je kunt altijd contact opnemen met de Servicedesk als je aanvullende vragen hebt of wanneer twijfelt of jouw werkgever alles wel volgens de regels doet.