Stopzetten WW-uitkering vanaf 1 april 2018

Als u weer bent gaan werken voor (bijna) hetzelfde aantal uren dat u werkte voordat u werkloos werd, dan kunt u op of na 1 april 2018 uw WW-uitkering misschien stopzetten. U moet dan wel voldoen aan de voorwaarden.

 

Wat zijn de voorwaarden?

U kunt uw WW-uitkering stopzetten als voor u het volgende geldt: 

  • Uw WW-uitkering is op of na 1 juli 2015 begonnen.
  • Het verschil met het aantal uren dat u nu werkt en het aantal uren waarop uw WW-uitkering is gebaseerd, is 0 of minder dan 5 uur per week.
  • U verdient minder dan 87,5% van het WW-maandloon.

Als u aan deze voorwaarden voldoet, kunt u aan ons doorgeven dat u uw WW-uitkering wilt stopzetten. U leest vanaf 1 april 2018 op uwv.nl hoe u dat aan ons doorgeeft. 

 

Gevolgen van het stopzetten

Vanaf het moment dat uw WW-uitkering stopt hoeft u niet meer te solliciteren. Wilt u binnen 6 maanden na het stopzetten weer een WW-uitkering? Dan kunt u ons vragen om uw WW-uitkering voort te zetten. Wij verlengen de duur van uw WW-uitkering dan met de periode waarin u geen uitkering kreeg. Na die 6 maanden kunt u uw WW-uitkering niet meer voortzetten.

Gaat u daarna minder uren werken of minder verdienen? En heeft u in 26 weken gewerkt? Dan kunt u een nieuwe WW-uitkering aanvragen. 

 

Bron: UWV