Vergoeding trekkerrijbewijs studenten verhoogd naar €850

27/08/2019

Het blijkt voor veel studenten een drempel te zijn om een agrarische studie te kiezen, het trekkerrijbewijs. Er is echter goed nieuws! De vergoeding voor studenten gaat omhoog.

 

Cumela meldt dat de vergoeding voor studenten betreft het verkijgen van een trekkerrijbewijs is verhoogd van €700 naar €850. Deze verandering is ingegaan vanaf 1 augustus. De vergoeding voor het trekkerrijbewijs wordt mede mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarktfonds en haar partners. 

 

Subsidieregeling trekkerrijbewijs

De subsidieregeling geldt voor werknemers, BOL- of BBL-leerlingen in onderstaande sectoren. Bent u werknemer? Klik op de tegel van de sector waarin u werkzaam bent en lees hier meer over vergoedingen, voorwaarden en declaratieprocedure.

Bent u leerling? Klik voor de subsidieregeling voor BOL-leerlingen en leerlingen uit het Praktijkonderwijs.

 

De subsidieregeling voor de loonwerksector gaat via CUMELA Nederland. Klik hier voor meer informatie.

 

Over het T-rijbewijs 

Voor het besturen van landbouwtrekkers, grondverzetmachines en zelfrijdende werktuigen is een zogenaamd T-rijbewijs wettelijk verplicht. Dat is bedoeld om het aantal ongelukken met tractoren te verminderen. Heb je een geldig autorijbewijs met een afgiftedatum van voor 1 juli 2015 en ben je minimaal 18 jaar? Dan krijg je het T-rijbewijs automatisch bijgeschreven bij de eerstvolgende vernieuwing van je rijbewijs. Is dit niet het geval? Dan moet je voor het T-rijbewijs examen doen bij het CBR voor zowel theorie als praktijk. Het afl eggen van zo’n examen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend.

 

Bron: De Loonwerker