Hoe vraag ik mijn tegoeden van het Tijdspaarfonds tussentijds op?

De tegoeden van het Tijdspaarfonds zijn op 3 manieren op te vragen:

  1. Download het formulier “Tijdspaarfonds Bouw” onder documenten.
  2. Stuur een mail aan tijdspaarfonds@hzc.nl en vermeld hierin je registratienummer, je naam en het bedrag dat je wilt opnemen.
  3. Download de gratis App van HZC vanuit de App store en via de App kun je dan een digitale aanvraag doen. Je kunt het digitale formulier vinden bij “Service en Contact”, onder het kopje “Servicedesk”.

 

Waar staat bij het Tijdspaarfonds de duurzame inzetbaarheid (DI) voor?

In januari 2016 is het saldo Duurzame Inzetbaarheid toegevoegd aan het Tijdspaarfonds. Het saldo is bedoeld om gezond en met plezier in de bouwsector te blijven werken. Maar wat kun je ermee?

Je kunt het saldo gebruiken om extra vakantiedagen te kopen, om een leuke opleiding of cursus te volgen en nog heel veel meer. Je hebt zelf de keuze wat je met jouw saldo doet! Is HZC jouw uitbetalingskantoor? Dan kun je de uitbetaling van het saldo via HZC laten lopen.

Wat zit er precies in het saldo DI?

In het saldo DI zit het volgende:

  • Geldwaarde van 2 scholingsdagen;
  • Een bepaald percentage vanwege afbouw van de seniorendagen;
  • Vroegere jaarlijkse levensloopuitkering.

Het is mogelijk om dit saldo tussentijds op te nemen, maar je kunt dit saldo ook laten staan voor wanneer je het nodig hebt om bijvoorbeeld vakantiedagen aan te kopen.

 

Hoe wijzig (of voeg) ik mijn rekeningnummer (toe) bij het Tijdspaarfonds?

Dit kan door een e-mail te sturen met je registratienummer en rekenignummer naar administratie@tijdspaarfondsbouw.nl. Vergeet niet je volledige IBAN door te geven.