Veel aanmeldingen na open dag SOMA College

20/01/2020

De jaarlijkse open dag van het SOMA College in Harderwijk op 18 januari is een succesvolle dag geweest. Met ruim 2500 bezoekers was het een goed bezochte dag. Veel jongeren en hun ouders grepen de kans om een kijkje te nemen tijdens de interactieve dag: de school, de campus, alle practica en praktijkterreinen waren open en in bedrijf en werden door docenten en studenten begeleid.

 

TOPopleidingen

Belangstellenden hebben kennisgemaakt met de acht TOPopleidingen van SOMA College die in de Keuzegids mbo met een hoog aantal punten gewaardeerd en beoordeeld zijn in de jaarlijkse kwaliteitsvergelijking. Een TOPopleiding uit de Keuzegids mbo behoort tot de beste van Nederland.

 

Aanmeldingen

Veel potentiele studenten hebben zich ondertussen aangemeld voor een infra opleiding, Het aantal aanmeldingen voor het nieuwe studiejaar 2020/2021 is hoog te noemen. Hierdoor levert SOMA College de komende jaren weer een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het personeelstekort in de sector.

 

Extra ruimte

Voor de opleidingen Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde, Uitvoerder Infra en de betonopleidingen zijn nog extra opleidingsplaatsen beschikbaar. Het bedrijfsleven heeft grote vraag naar vakmensen in de betonbouw en de kansen op stage en werk zijn dan ook goed te noemen.

Voor de afgestudeerde landmeters en uitvoerders zijn de toekomstperspectieven ook positief. Na een interessante studie aan het SOMA College kunnen zij aan de slag voor een uitdagen en afwisselende baan in de branche.

 

HZC 

Ook HZC was met de promotiestand aanwezig en is het er volmondig mee eens dat het een goede dag was met veel bezoekers en geïnteresseerden aan de HZC-stand.

 

Meer informatie over aanmelden en de opleidingen van het SOMA College is te vinden op de website. www.soma-college.nl  

 

Over het SOMA College

Het SOMA College in Harderwijk is dé landelijke mbo vakschool voor de infra. In twee tot vier jaar leidt SOMA College studenten voor mooie en interessante beroepen in de infra. De opleidingen worden aangeboden op niveau 2, 3 en 4. Leren in de praktijk staat op het SOMA College centraal. Dit betekent praktijklessen met machines op het uitgebreide oefenterrein, practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming bij infrawerkgevers. Daarnaast krijgen studenten ook theoretische vakken. Hierdoor ontstaat een verantwoorde en stevige basis waarmee zij bij elk infrabedrijf aan de slag kunnen.