VCP-meldpunt Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

17/02/2020

In het artikel 'Per 1 januari 2020: Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)' hebben we u bericht dat er per 1 januari 2020 een nieuwe wet is, de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die gevolgen heeft voor het arbeidsrecht en het ontslagrecht. In grote lijnen hebben we u in dat bericht aangegeven wat er door de invoering van de WAB is veranderd. De WAB heeft volgens het kabinet als doel dat de kloof tussen vaste en flexibele contracten verkleind wordt. Het is echter maar de vraag of dat doel wel bereikt wordt met deze nieuwe wet.

 

Er is met name nu al kritiek op de versobering van de transitievergoeding en de ruimere ontslagmogelijkheden. Ook is er al kritiek op de verruiming van de zogeheten ketenregeling, die er toe zal leiden dat werknemers langer in onzekerheid zitten of ze wel een vast contract krijgen. Tot 1 januari 2020 mocht een werkgever maximaal 3 contracten in 2 jaar geven, maar vanaf 1 januari 2020 maximaal 3 contracten in 3 jaar.

Daarom heeft de VCP (Vakcentrale voor Professionals, waar HZC onderdeel van is) een meldpunt geopend naar aanleiding van de inwerkingtreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans.  Het doel van dit meldpunt is om er snel achter te kunnen komen hoe deze wet in de praktijk uitwerkt. De VCP kan deze informatie gebruiken voor haar lobby richting de politiek om de positie van werkenden te verbeteren.  De VCP wil dan ook zo veel mogelijk ervaringen van werknemers krijgen. Er zijn wel al enkele meldingen binnen, maar nog te weinig om er een lijn uit te kunnen trekken.

 

Wij willen u daarom verzoeken om uw positieve en negatieve ervaringen met de WAB te delen met dit meldpunt op:

https://www.vcp.nl/vcp-meldpunt-wab-deel-je-ervaringen-met-ons/.

 

Denk daarbij aan ervaringen met het door de nieuwe regels eerder kans lopen op ontslag, met het krijgen van een lagere transitievergoeding, verandering in aantal uren, nieuwe tijdelijke contracten of oproepkrachten, die te laat horen dat ze toch niet hoeven te werken.