Week van de werkstress 2020

16/11/2020

Meer werkplezier? Pak stress aan!

Stress verpest je werkplezier. Herken de signalen, help jezelf, je medewerkers en je collega’s. Plezier in het werk heeft veel voordelen: een betere gezondheid, minder verzuim en betere prestaties. Je kunt er vandaag al mee beginnen. En je hoeft zeker niet alles in je eentje op te lossen. Lees verder en maak er een mooie week van!

 

Herken de signalen, bij jezelf en bij de ander!

Stress hoort bij het leven. Het wordt pas een probleem als je te weinig herstelt. Sporters weten het als geen ander: als ze te weinig tijd nemen om te herstellen, kunnen ze geen prestaties leveren! Wie onvoldoende rust neemt, krijgt de volgende signalen.

 

Omgaan met onzekerheid

Door corona zijn veel dingen minder zeker. Kleine zaken, zoals de vraag of je met je familie de feestdagen kan vieren. En grotere zaken. Misschien staat je baan, je gezondheid of je bedrijf wel op het spel. En ook als het goed met je gaat, kan je je zorgen maken.

Lees hoe je om kunt gaan met onzekerheid.

 

Collega’s: hoe kun je elkaar ondersteunen?

Merk je dat het werkplezier van je collega vergald wordt door stress? En denk je dat hij het (nog) niet met zijn leidinggevende wil bespreken? Dan kun je als collega een belangrijke rol vervullen. Grote kans overigens dat hij zijn stress eerst ontkent. Misschien vindt hij het lastig om toe te geven dat hij het alleen niet redt. Hierbij een aantal tips om je collega te ondersteunen.

 

Op de website van Stigas lees je er nog veel meer over!

 

Bron: Sigas