Werkloosheid en Bouwpensioen

13/01/2021

Voor werknemers die werkzaam zijn of tot 2021 werkzaam zijn geweest onder de cao Bouw en Infra, is er per 1 januari 2021 iets gewijzigd in de pensioenopbouw. Het voorwaardelijke Pensioen, de bekende 55+ regeling, is voor iedere werknemer die een voorwaardelijk pensioen had opgebouwd, per 1 januari 2021 onvoorwaardelijk aan het Ouderdomspensioen toegevoegd. De opbouw van dit Voorwaardelijke deel van het pensioen zal dan ook niet verder plaatsvinden.

 

Om deze omzetting naar een onvoorwaardelijke toekenning van dit deel van het pensioen te krijgen, moest er wel een actief dienstverband zijn onder de cao Bouw en Infra op 31 december 2020. Bent u dus voor 31 december 2020 uit dienst gegaan bij een werkgever onder de Bouw en Infra en bent u aansluitend in de WW of Ziektewet gekomen, dan bent u dus mogelijk het opgebouwde onvoorwaardelijke pensioen kwijt.

 

U kunt nog aanspraak maken op het Voorwaardelijke Pensioen door vrijwillige de premie voor dit deel van het pensioen door te betalen tot 1 januari 2021. Een aanvraag hiervoor kunt u doen bij het BPF Bouw, door gebruik te maken van het formulier "Aanvraagformulier Vrijwillige Voortzetting" dat u kunt downlaoden onder de documenten, recht op deze pagina. De aanvraag voor de vrijwillige voortzetting moet binnen 7 maanden na de 1e WW dag worden ingedient.

U kunt hiervoor ook contact opnemen met onze Servicedesk (030-6006070) of met BPF Bouw.

 

Wilt u meer informatie, klik dan hier