Detail in beeld #1

08/02/2021

In het komende jaar staat HZC en ook ons verenigingsblad De Machinist helemaal in de sfeer van ons 75-jarig jubileum. We halen oude verhalen op, poetsen ze op en voorzien ze van een nieuw jasje en benoemen belangrijke momenten. Kortom,  we nemen u in iedere uitgave mee langs de mijlpalen van HZC in de afgelopen 75 jaar. Daarbij richten we onze schijnwerpers op HZC als vereniging en als werkorganisatie.

 

Een oude rubriek, die we nieuw leven willen inblazen, is de rubriek van jaren geleden ‘Oog voor detail’, waarin we de lezer een detail van een machine toonden en lieten raden om welke machine het ging. De winnaar werd beloond met een leuke prijs. En daar hoort ook een nieuwe naam bij: Detail in beeld. Vanzelfsprekend hebben we daar u en uw inbreng bij nodig. 

 

Hoe werkt het

In de 1e uitgave van De Machinist (en op de HZC website, de HZC app, het HZC Facebook account en het HZC Instagram account) tonen we een detailfoto van (een deel van) een machine. Dat kan een machine van vroeger zijn of een machine van nu.

Wij vragen u hierop te reageren en verloten een aantrekkelijke prijs: een HZC-schaalmodel (collectors item). Hieronder vindt u de detailfoto:

De oplossing stuurt u vóór 18 februari 2021 per email naar: demachinist@hzc.nl of per post naar: Vakvereniging HZC, antwoordnummer 2431, 3430 VB Nieuwegein (postzegel niet nodig).

Uit de aangeleverde goede oplossingen worden een winnaar getrokken die het schaalmodel wint.

 

Oplossing

De oplossing wordt met een foto van de hele machine en een korte beschrijving in de 2e uitgave van De Machinist getoond en de winnaar bekend gemaakt. In diezelfde uitgave wordt tevens een volgend detail getoond, in de volgende uitgave weer de oplossing enzovoorts.

Doet u mee?