Overheidssteun startersregeling voor ondernemers verruimd

30/03/2021

Naar aanleiding van een aangenomen motie van VVD-Kamerlid Thierry Aartsen heeft demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken besloten de startersregeling binnen de coronasteun te verruimen. In eerste instantie kwamen alleen ondernemers die gestart zijn tussen 1 januari en 30 juni 2020 in aanmerking. Door de verruiming kunnen nu ook starters gebruik maken van de overheidssteun die in het laatste kwartaal van 2019 zijn gestart (vanaf 1 oktober 2019).

 

TVL MAAR DAN ANDERS

De aparte startersregeling wordt zo veel mogelijk gebaseerd op de TVL. De regeling geldt voor starters gestart tussen 1 oktober 2019 en 30 juni 2020. De precieze regels zijn nog niet bekend. De referentieperiode voor deze bedrijven zal het derde kwartaal van 2020 zijn en de regeling geldt voor zowel het eerste als het tweede kwartaal van 2021. 

Ondernemers die tussen 1 januari en 15 maart 2020 zijn gestart, kunnen voor het eerste kwartaal van 2021 gebruikmaken van de gewone TVL-regeling. Voor het tweede kwartaal kunnen ze alleen een beroep doen op de startersregeling.

Per wanneer?
Het kabinet hoopt het loket voor starters in april/mei van dit jaar te kunnen openen.

Kredietregelingen
Deze groep starters kan middels coronaoverbruggingskredieten wel gebruikmaken van leningen tegen soepele leenvoorwaarden. Lees meer

 

Bron: ZZP Nederland