Chauffeurs kunnen salaris controleren met de VNB Looncheck app

15/04/2021

Vrachtwagenchauffeurs vragen geregeld aan Stichting VNB of hun loon klopt. Met de App VNB Looncheck kunnen chauffeurs dat makkelijk zelf controleren.

 

Met de App VNB Looncheck bereken je eenvoudig je loon, toeslagen en verblijfkostenvergoeding. De app is gratis en is bruikbaar voor alle werknemers die vallen onder de Cao Beroepsgoederenvervoer over de weg (TLN). 

 

Digitaal urenboekje

Beschouw de app als een digitaal urenboekje, waarin je de begin- en eindtijden van een dienst en de vertrektijd van en aankomsttijd op je standplaats noteert. Aan het einde van de betalingsperiode kun je een uitdraai maken van de gewerkte uren. De overuren, toeslagen voor werk op zaterdag en zondag en de verblijfkostenvergoeding worden per week weergegeven.

 

Download

De app is beschikbaar voor IOS (iPhone & iPad) en Android-apparaten. Je kunt haar in de App store of in de Playstore downloaden door te zoeken op VNB Looncheck.

Stichting VNB is opgericht door de FNV ter bevordering van de naleving en de handhaving van de cao’s in de sector Transport en Logistiek. Niet alleen FNV-leden, maar ook alle andere werknemers uit de sector kunnen gebruikmaken van de diensten van Stichting VNB. Stichting VNB werkt nauw samen met FNV Transport & Logistiek.

 

Bron: Transport Online