Corona discussies op de werkvloer

20/04/2021

Of het nu gaat om de vaccinatiestrategie, de avondklok of het naleven van de hygiënemaatregelen: corona maakt de tongen los en vrijwel iedereen vindt er wel iets van. Ook op de werkvloer. Maar wat nu als jouw mening lijnrecht tegenover de opvattingen van jouw collega’s of werkgever staat?

 

Zo kan jouw werkgever het wenselijk vinden dat jij je laat vaccineren, maar ben jij er absoluut op tegen. Omdat een coronaprik halen vrijwillig is, hoef je niet mee te gaan in de wens van jouw werkgever. Ook kan de vrijheid van meningsuiting op gespannen voet staan met meningen die als ‘anders’ worden gezien. Om nog maar te zwijgen van de persoonlijke invulling van hoe om te gaan met ‘dringende adviezen’. Het is voer voor discussies.

 

Goed gesprek is de basis

Een goede discussie voeren op zijn tijd is best gezond. Net als kritisch durven zijn. Het kan zelfs een uitkomst bieden om het verschil van mening te overbruggen. Omdat ieder deze coronatijd op zijn eigen manier ervaart, bestaat het gevaar dat een discussie al snel uit de hand loopt. Dit voorkom je door naar elkaar luisteren en elkaars grenzen en meningen hierin te respecteren. Maar wat nu als iemand jouw grens niet accepteert of zijn mening toch probeert door te drammen? Laat in dat geval weten dat je het liever niet meer over dit onderwerp hebt. Dit is beter dan in de aanval gaan.

 

Als je er niet meer uitkomt Een goede discussie voeren, of juist laten weten dat je liever niet meer verder praat, is natuurlijk gemakkelijker wanneer je een collega tegenover je hebt dan jouw werkgever. Zeker wanneer de meningen ver uiteen liggen of wanneer er verwachtingen zijn waarin jij je niet kunt vinden. Ook wanneer je als gevolg van corona problemen hebt op jouw werk, kun je contact opnemen met onze HZC-Servicedesk via servicedesk@hzc.nl of 030-6006070