Uitslag stemming Onderhandelingsresultaat cao Bouw en Infra en hoe verder

31/05/2021

Best HZC lid,

 

Onlangs hebben we jouw mening gevraagd over het onderhandelingsresultaat en het tijdspaarfonds. Een overgrote meerderheid van de HZC-leden, die hun mening hebben gegeven over het bereikte onderhandelingsresultaat tussen de cao partijen, heeft zijn goedkeuring hiervoor uitgesproken.

Daarnaast heeft een groot deel daarvan aangegeven veel waarde te hechten aan het voortbestaan van het Tijd Spaar Fonds.

 

Het traject naar een onderhandelingsresultaat was ingewikkeld, omdat de omstandigheden aan de kant van de werkgevers heel verschillend zijn, in bijvoorbeeld de woningbouw is het beeld gunstiger dan in de infra.

 

Afspraken

Er zijn goede afspraken opgenomen zoals een diplomabonus voor schoolverlaters, die een BBL opleiding volgen, een zwaarwerkregeling voor de UTA en natuurlijk, ook niet onbelangrijk, de salarisverhogingen van 1,5% vanaf 1 augustus 2021 en nog eens 3% vanaf 1 januari 2022.

 

Het is helaas niet gelukt om voor de UTA een afspraak over maximum werktijd en overuren te maken.

 

Hoe verder?

Nu is het nog wachten op het instemmen van de andere partijen aan de cao tafel zodat de definitieve cao tekst kan worden vastgesteld. De cao is uiteindelijk (voor alle werkgevers binnen de sector) van toepassing als de Minister een AVV (Algemeen Verbindend Verklaring) heeft afgegeven.

 

Via deze weg wil ik jou bedanken dat je de moeite hebt genomen om te reageren op de vraag een mening te geven over het bereikte onderhandelingsresultaat.

 

We houden je op de hoogte. Met vragen kun je me altijd benaderen via bouwcao@hzc.nl of 06-50528027.

 

Met vriendelijke groet,

Vakvereniging Het Zwarte Corps

 

 

Stefan van der Land

rayonbestuurder noord