UWV verandert verrekening vakantiegeld uit werk

03/08/2021

Per 1 juli verandert UWV de verrekening van het vakantiegeld uit werk. Deze verandering is van belang voor mensen die naast hun WW-uitkering (of naast hun Ziektewetuitkering na WW) ook werken.

 

Tot nu toe hield het UWV, voor de berekening van de uitkering, iedere maand rekening met 8% vakantiegeld bovenop het feitelijke loon. Dat betekent dat bij gelijkblijvende omstandigheden de uitkering het hele jaar hetzelfde blijft.

 

Vanaf 1 juli houdt het UWV geen rekening meer met de reservering van vakantiegeld, maar wordt er enkel rekening gehouden met het feitelijke loon in die periode. Afhankelijk van de wijze waarop de werkgever het vakantiegeld en andere aanvullende uitkeringen betaald, kan het dus zo zijn dat er 11 maanden een iets lager inhouding wordt gedaan op de WW/ZW uitkering en 1 maand ( de maand van de Vakantiegeld uitbetaling) een veel hogere inhouding. Dit kan dus betekenen dat er bij een vakantiegeld betaling in mei, bijna geen WW uitkering meer overblijft in de maand juni.

 

Mocht deze wijziging invloed hebben op uw lopende uitkering, dan zal u van het UWV een brief hebben ontvangen of nog krijgen.

 

Wilt u weten wat dat voor u betekent? Neem contact op met de HZC Servicedesk (mail: info@hzc.nl of tel: 030-6006070).