Uitbreiding (deels) betaald ouderschapsverlof per 2 augustus 2022

14/10/2021

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel om het ouderschapsverlof uit te breiden. Dit komt voort uit plannen die zijn bekendgemaakt op Prinsjesdag 2021.

 

Hoe is de regeling nu

Op dit moment kunnen beide ouders 26 weken ouderschapsverlof opnemen tot aan de achtste verjaardag van het kind. Het verlof kan verdeeld worden over een langere tijd. Deze regeling is onbetaald, tenzij je onder een cao werkt waarin een (gedeeltelijke) doorbetaling van dit verlof is geregeld. In de cao’s voor de machinisten komt dit niet voor. Wil je weten of er voor jou wel een regeling is? Neem dan contact op met de Servicedesk.

 

De regeling per 2 augustus 2022

Als uitbreiding op deze regeling komt er met ingang van 2 augustus 2022 een recht op betaald ouderschapsverlof bij. Gedurende 9 van deze 26 weken kunnen beide ouders via UWV een uitkering krijgen ter hoogte van 50% van het dagloon (maximaal € 228,76 per 1 juli 2021). Overigens leeft de wens om deze uitkering te verhogen tot 70% van het dagloon. Het is aan het nieuwe kabinet of deze wetswijziging erdoor gaat komen.

Als voorwaarde geldt wel dat die 9 weken in het eerste levensjaar van het kind worden opgenomen. Neem je dan die 9 weken niet op, dan kun je ze nog wel volgens de al bestaande regeling in de eerste 8 levensjaren opnemen. Echter, zonder dat je hiervoor een uitkering van 50% krijgt.

 

Geboorteverlof

Het al langer bestaande recht voor de moeder op 16 weken doorbetaald zwangerschaps- en bevallingsverlof blijft bestaan. Datzelfde geldt voor de 6 weken geboorteverlof die de partner op kan nemen. Van deze 6 weken is de eerste week doorbetaald verlof voor het aantal contracturen per week voor de partner. Deze week dient binnen 4 weken na de geboorte te worden opgenomen. De andere 5 weken kunnen pas na opname van die doorbetaalde week worden opgenomen, maar wel binnen de eerste 6 maanden na de geboorte van het kind. Deze 5 weken zijn niet doorbetaald, maar hiervoor kan de partner bij UWV een uitkering aanvragen. Deze bedraagt 70% van het dagloon, rekening houdend met eerdergenoemd maximum dagloon.

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met de HZC Servicedesk via 030-6006070 of mail naar servicedesk@hzc.nl