Het uitruilen van partnerpensioen

21/10/2021

Voordat jouw (vroeg)pensioen in gaat, moet je een aantal keuzes maken. Zo zijn er bijvoorbeeld keuzes die gevolgen hebben voor de hoogte van het opgebouwde partnerpensioen. Het is namelijk mogelijk om het opgebouwde partnerpensioen uit te ruilen voor een hoger pensioen. Deze keuzes hebben gevolgen voor later. Het is daarom belangrijk om je van tevoren goed voor te bereiden. Gelukkig sta je daar niet alleen voor!

 

Partnerpensioen

Maar wat houdt partnerpensioen nou precies in? Het partnerpensioen is het pensioen dat jouw partner krijgt als jij komt te overlijden. Dit pensioen wordt dan uitgekeerd tot het overlijden van jouw partner. Belangrijk dus om dit goed te regelen!

Wanneer je bij het ingaan van jouw pensioen kiest voor het uitruilen van het partnerpensioen, blijft er voor jouw partner na overlijden niets tot bijna niets over.

In welke situatie kan het uitruilen van het partnerpensioen wel handig zijn?

Wanneer jouw partner voldoende eigen inkomen voor en na de AOW-leeftijd heeft. Dit moet van tevoren goed uitgezocht worden! Is dit niet het geval? Dan zullen we altijd adviseren om het partnerpensioen niet uit te ruilen.

 

HZC staat voor je klaar

Als je niet dagelijks met pensioen bezig bent, kan het allemaal overweldigend zijn. Geen paniek! De Servicedesk staat voor je klaar. Zij kunnen je helpen met alle keuzes. Zo wordt er samen gekeken naar een pensioen op maat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en krijg jij een pensioen waar jij, maar ook je partner mee vooruit kunnen!

 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met de HZC Servicedesk via 030-6006070 of mail naar servicedesk@hzc.nl