Lancering Geenpensioen.nl

12/10/2021

Eén op de tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op. Een aanvullend pensioen, bovenop de AOW, is belangrijk om te voorkomen dat mensen er na hun pensionering financieel op achteruit gaan. Ook voor ondernemingen is het belangrijk: Een pensioenregeling maakt een werkgever aantrekkelijker voor nieuwe werknemers en kan de binding met bestaande werknemers versterken.

fotograaf: Wilmar Dik

Website geenpensioen.nl

De SER heeft daarom het meld- en informatiepunt geenpensioen.nl opgericht. Dit meld- en informatiepunt wil het voor werkgevers eenvoudiger maken om tot een pensioenregeling te komen en bevorderen dat zoveel mogelijk werknemers pensioen opbouwen. Daarnaast wil geenpensioen.nl meer zicht krijgen op bedrijven en sectoren die geen pensioenregeling hebben voor hun werknemers, en de redenen daarvoor. Met meer concrete informatie kunnen werkgevers- en werknemersorganisaties deze bedrijven en sectoren beter helpen om hun werknemers wél een pensioenregeling aan te bieden.

 

Meldpunt voor werkgevers en werknemers

Geenpensioen.nl biedt een stappenplan voor werkgevers die aan de slag willen met een pensioenregeling. Daarnaast is er informatie voor werknemers die nu geen pensioen opbouwen en daarover met hun werkgever in gesprek willen. Bovendien kunnen werkgevers en werknemers via deze website een melding doen over het ontbreken van een pensioenregeling bij hun bedrijf zodat er beter zicht komt waarom er geen pensioenregeling is.

 

Bron: VCP