Stand van zaken cao onderhandelingen Metaal & Techniek

25/10/2021

Geachte leden,

 

In deze nieuwsbrief schetsen wij een korte stand van zaken met betrekking tot de cao onderhandelingen in de Metaal & Techniek sector.

In de afgelopen weken hebben de bonden de voorstellen van de werkgevers besproken en afgewezen. Een poging om er alsnog samen uit te komen is helaas mislukt; de werkgevers kwamen niet met betere voorstellen.

 

Wat bieden de werkgevers?

Op hoofdlijnen ligt er op dit moment een eindbod van werkgevers met de volgende punten:

  • Een loonbod € 42,50 per 1/1/2022 met een looptijd van 12 maanden. Bij een gemiddeld loon van € 38.000,- is dat maar 1.4%. Het nominale bedrag is niet (eens) voldoende om bijvoorbeeld de stijgende energierekening te compenseren, laat staan dat werknemers er in koopkracht op vooruit gaat. Hiermee laten de werkgevers hun werknemers behoorlijk  in de kou staan.
  • Zwareberoepenregeling (RVU) om eerder te kunnen stoppen met werken; dit alleen als de bonden akkoord gaan met de volgende  voorwaarden:
    • Het Generatiepact: vanaf 60 jaar alleen als je werkgever dat goed vindt en vanaf 63 jaar en 4 maanden pas als recht. Neem je deel aan het Generatiepact dan mag je niet meer deelnemen aan de RVU. Wil je deelnemen aan de RVU dan mag je niet deelnemen aan het Generatiepact.
    • Seniorendagen inleveren en opschuiven van nu 54 naar 60 jaar.
    • Ouderen verplicht laten overwerken en ook in ploegen tot 10 jaar vóór AOW dus van nu 55 naar 57 jaar.
  • Geen afspraken voor betere en gezondere roosters
  • Werkgevers gaan hun best doen om 2.500 uitzendkrachten in dienst te nemen (inspanningsverplichting, dus geen garantie.)
  • Jeugdlonen willen de werkgevers met 5% verhogen, dat lijkt behoorlijk,, maar ook dan lopen de jongeren nog ver achter bij andere technische sectoren. 

 

Wat vinden de bonden?

Deze voorstellen liggen ver van de voorstellen van de bonden en ook wat HZC voor ogen heeft. Ze zijn niet gericht op het behoud van hardwerkende vakmensen.

Het loonbod ligt tevens lager dan het inflatie niveau en het leidt zeker niet tot een verbetering van koopkracht.

Bovendien zullen deze voorstellen, zo is de verwachting, de sector niet aantrekkelijker maken bij het nieuwe talent dat de werkgevers, gezien de economische groei en de groeiende krapte op de arbeidsmarkt, hard nodig hebben.

 

Hoe verder?

De bonden houden nog steeds vast aan de voorstellen over onder andere een verantwoorde loonsverhoging (bijvoorbeeld inflatie + 1%), nieuwe afspraken om de duurzame inzetbaarheid te vergroten (via werk-privébalans beter op elkaar af te stemmen), voortzetting en doorontwikkeling van het Generatiepact en mogelijkheden om extra verlof te sparen handhaven.

De bonden zullen de komende dagen met elkaar en intern opnieuw overleggen over de vervolgstappen om de werkgever alsnog te overtuigen van de noodzaak van een verantwoorde cao.

 

Vragen?

Jullie worden van het vervolg op de hoogte gehouden, maar mochten jullie zelf vragen of anderszins punten hebben, schroom niet en neem contact op met HZC via email: metaalcao@hzc.nl of telefonisch via ondergetekende, Arnold Niekamp, op: 06-25400021.

 

Met vriendelijke groet,

Vakvereniging HZC

 

Arnold Niekamp

Rayonbestuurder