Stakingen voor cao metaal en techniek

07/12/2021

De vakbonden CNV en FNV hebben stakingen aangekondigd in de Metaal- en Techniek om een betere cao af te dwingen. Zo melden de beide vakbonden.

 

Vastgelopen

De cao voor Metaal en Techniek geldt voor zo'n 320 duizend werknemers, waaronder 18 duizend werknemers uit de schadeherstel- en carrosseriebranche, en is per 1 oktober verlopen. De onderhandelingen voor een nieuwe cao Metaal en Techniek zijn vorige maand vastgelopen, onder andere omdat werkgevers en werknemers het niet eens konden worden over het loonbod en de ouderenregeling. Vanaf dat moment hebben de bonden laten weten mogelijk over te gaan tot actie.

 

De bonden kondigen voor morgen onder andere regionale 24-uurs stakingen in de regio Zuid-Holland, West-Brabant, Utrecht en Friesland, waar metaalwerknemers van bedrijven zoals Spie en Thermo King, hebben laten weten aan de staking mee te gaan doen.

 

Meedoen aan stakingen

Doe jij als HZC-lid mee aan een georganiseerde staking? Dan heb ook jij recht op een stakingsuitkering. Neem in dat geval contact op met de Servicedesk voor meer informatie. Dit kan telefonisch via 030-600 60 70 of per mail.

 

Bron: Automotive Online