Verzuimverpleegkundige en privacy

06/01/2022

De directie wil een verzuimverpleegkundige aanstellen om het ziekteverzuim terug te dringen. Het gaat om frequent verzuim (vaker dan 2x per jaar ziek). Mag deze verzuimverpleegkundige advies uitbrengen aan de werkgever over het ziektebeeld?

 

Zodra werknemers ziek worden, wisselen diverse partijen gegevens over hen uit. De belangrijkste betrokken partijen zijn de zieke werknemer zelf, de werkgever, de arbodienst of bedrijfsarts, het re-integratiebedrijf, het UWV en de verzuimverzekeraar.

Voor werkgevers is het van belang om zieke werknemers zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Hiervoor hebben ze informatie van hen nodig. Bijvoorbeeld om te beoordelen of ze hun loon moeten doorbetalen.

 

Alleen de bedrijfsarts

Aan de andere kant hebben zieke werknemers recht op privacy. Het is daarom wettelijk niet toegestaan voor werkgevers om te informeren naar de aard en oorzaak van de ziekte van hun werknemers. Behalve je eigen arts mag alleen de bedrijfsarts je medische gegevens met jouw akkoord inzien.

Die bedrijfsarts heeft ook een beroepsgeheim. Dit houdt in dat hij jouw gegevens niet mag delen, inclusief wat je bespreekt tijdens afspraken. Ook niet met bijvoorbeeld je werkgever of de casemanager bij het re-integratiebureau.

 

Bijzondere persoonsgegevens niet verwerken

Indien de werkgever de aard en de oorzaak van de ziekte vastlegt (inclusief of een werknemer zwanger is), is dit een gegeven over de gezondheid van de werknemer. Werkgevers mogen volgens de wet deze bijzondere persoonsgegevens van hun medewerkers niet verwerken. Het vaststellen of een werknemer arbeidsongeschikt is en de advisering daarover aan de werkgever is volgens de Autoriteit Persoonsgegevens uitsluitend een taak van de bedrijfsarts.

 

Bron: OR Net