Update cao-schoonmaak onderhandelingen: "Het gat is nog groot"

30/11/2021

Cao-onderhandelingen in coronatijd vergt veel aanpassingsvermogen. Dit ondervonden CNV, FNV en Schoonmakend Nederland maandag 29 november tijdens de zevende onderhandelingsdag in Zaltbommel. Centraal stond de reactie van de vakbonden op het loonbod dat werkgeversorganisatie Schoonmakend Nederland afgelopen week deed.

 

cao schoonmaak onderhandelingen

“Het is erg onhandig, moet ik toegeven”, zegt Fedde Monsma, manager Cao, Arbeidsverhoudingen en Projecten van Schoonmakend Nederland, als hij praat over de noodzakelijke coronamaatregelen. “Je zit in verschillende zalen, hebt mondkapjes op en heel onhandig was het dat het hotel waarin we zaten om vijf uur ’s middags de deuren moest sluiten. We waren nog niet uitgesproken, maar toch moesten we de gesprekken staken.”

 

Reactie op loonbod

Schoonmakend Nederland deed afgelopen week het loonbod waarin de werkgevers willen toewerken naar 14 euro in de hoogste loonschaal in 2,5 jaar tijd. Een bod dat gezien moet worden in samenhang met het gehele pakket, schetste Monsma afgelopen week. De vakbonden kwamen maandag tijdens de onderhandelingen met een reactie en die stelde Monsma teleur. “Er is door de vakbonden vooral gekeken naar financiële onderwerpen en niet naar het integrale voorstel. Daar hadden we wel op gehoopt.”

Er werd name gesproken over de loonstijging, de eindejaaruitkering, eerder stoppen met werken en de toeslagen voor hotelschoonmakers. “Het gat tussen wat wij en de vakbonden willen is nog heel groot. Wij willen in tweeënhalf jaar tijd toewerken naar 14 euro en de vakbonden willen daar snel komen. Dat levert extra kosten op. Er moet een evenwicht zijn. Een eindejaarsuitkering van 8,3 procent dat de vakbonden willen is ook te gortig. Dat is bijna een maandsalaris erbij. De goudberg is niet oneindig”, stelt Monsma.

 

Eerder stoppen met werken

De partijen zijn wel dichterbij elkaar gekomen wat betreft eerder stoppen met werken. De zogeheten RVU-regeling geldt voor maximaal één jaar voor de ingangsdatum van de AOW-gerechtigde leeftijd. “De vakbonden zien dit graag drie jaar worden en de mogelijke tussenoplossing is twee jaar. Hier gaan wij verder over nadenken en uitrekenen wat de gevolgen hiervan zijn.”

 

Bron: Service Management