NL Leert door

04/02/2022

Het wordt steeds belangrijker om je hele leven lang te leren en jezelf te ontwikkelen. Zo blijf je duurzaam inzetbaar en kun je met plezier blijven werken. De overheid heeft een aantal regelingen in het leven geroepen om dit makkelijker te maken. Éen van deze regelingen is Nederland Leert door.

 

Wat is NL Leert door?

Via NL Leert door kun je online of op locatie een gratis cursus of opleiding volgen. Je kunt er voor kiezen om je te specialiseren binnen jouw vakgebied. Je kunt ook kijken of er iets leuks voor jou bij zit om jezelf te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan soft skills. Ook kun je kijken of iets heel anders misschien wat voor jou is! Omdat het gratis is, kun je zonder verplichtingen kijken of je het leuk vindt.

 

Cursusaanbod

In 2020 en 2021 zijn er 65.000 cursussen en opleidingen aangeboden. De oude cursussen en opleidingen zijn inmiddels verwijderd. Maar geen paniek, er zijn inmiddels weer nieuwe cursussen en opleidingen toegevoegd! Via “Vind je update” kun je kijken welke nieuwe content is toegevoegd.

Wil je weten welke gratis cursussen er nog meer beschikbaar zijn? Dat kan! Bekijk via deze website de gratis cursussen die nu beschikbaar zijn. Ook kun je daar gratis beroepskeuzetesten doen, ontdekken wat jouw talenten zijn én werken aan je loopbaan.

 

Aanmelden

Maar hoe werkt de aanmelding precies? Dat is bij elke opleider anders. Wat wel altijd hetzelfde is, is dat je een scan van je ID-kaart of paspoort nodig hebt. Ga je aan de slag met een leuke cursus of opleiding? Zorg dan dat je een scan hebt waarbij je een watermerk hebt toegevoegd en je Burgerservicenummer (BSN) is gewist. Een handige tool die je daar voor kunt gebruiken is KopieID van de overheid.

 

STAP

Wil jij nog een stap verder gaan en een betaalde opleiding of cursus gaan volgen? Per 1 maart 2022 is het mogelijk om € 1.000,- subsidie te krijgen! Wil je meer lezen over deze regeling? Dat kan hier.