Grote belangstelling voor STAP-budget voor nieuwe opleiding

02/03/2022

De STAP-regeling waarmee je subsidie kunt krijgen voor een opleiding is in werking getreden. Sinds 1 maart was het mogelijk om een aanvraag te doen. De belangstelling is groot, het budget voor de aanmeldingsronde van 1 maart t/m 30 april is al op. 1 mei komt er weer een nieuwe aanvraagronde. De VCP hoort graag waar jij tegenaan loopt. Klik hier op het formulier en laat het ons weten.

 

1000 euro

De STAP-regeling houdt in dat je 1000 euro subsidie kunt krijgen voor het volgen van een opleiding. Je kunt hier een aanvraag doen voor een STAP-budget, nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Op het zogeheten scholingsportaal is te zien welke opleidingen voor het STAP-budget in aanmerking komen. Voor meer informatie over hoe de regeling precies in zijn werk gaat, klik hier.

 

Plafond

Invoering van de STAP-regeling heeft met name gevolgen voor mensen die een langere en vaak omvangrijkere opleiding willen volgen. Tot voor kort konden zij gebruik maken van de scholingsaftrek, waarbij ze een deel van het geld achteraf konden terugkrijgen van de belasting. Nu kan dat niet meer en zit er een plafond aan de vergoeding.

 

Actuele informatie

Voor actuele infomatie kun je de pagina STAP-opleidingsbudget raadplegen op de HZC website. Deze pagina wordt zoveel mogelijk up-to-date gehouden. 

 

Bron: VCP en HZC