Waarom duurzame inzetbaarheid ook voor jou belangrijk is

07/03/2022

De term duurzame inzetbaarheid kom je de laatste jaren steeds meer tegen. Maar wat houdt dit nou precies in? En waarom is dit zo belangrijk?

 

Wat is duurzame inzetbaarheid?

De term duurzame inzetbaarheid is eigenlijk een verzamelterm voor alles dat jij nodig hebt om je hele loopbaan gezond én met plezier te kunnen blijven werken. Best belangrijk dus!

 

Jouw voordelen van duurzame inzetbaarheid  

Ben jij helemaal tevreden met je baan en hoe jouw loopbaan verloopt? Dan ervaar jij de volgende voordelen:

  • Je ervaart meer werkplezier
  • Minder kans op ongevallen en blessures
  • Je voelt je gelukkiger en bent beter bestand tegen stress
  • Het is voor jou makkelijker om een andere leuke baan te vinden
  • Je bent verzekerd van werk en inkomen

 

Maatwerk

Duurzame inzetbaarheid kan er voor iedereen anders uit zien. Soms vind je je baan zo mooi dat je dit je hele loopbaan wilt doen. Dan zou je kunnen kijken wat jij nodig hebt om gezond je pensioen te halen. Heb je meer vakantiedagen nodig per jaar? Heb je aanpassingen nodig aan je werkplek?  

Nieuwe droombaan

Maar het kan ook zijn dat wat eerst je droombaan was, je nu eigenlijk niet meer zo leuk vindt. Dan wordt het tijd om te kijken wat jouw nieuwe droombaan is. Heb je daarvoor een cursus of een opleiding nodig? Of kun je met wat training aan de slag. Het is echt maatwerk om te kijken wat jij nodig hebt.

Werk/privébalans

Is de balans soms zoek tussen werk en privé? Je bent niet alleen. Eén op de zes werknemers kampt met verschijnselen van een burn-out. Dat is natuurlijk veel te veel. Zeker nu met het personeelstekort wordt het lastiger om een goede werk/privébalans te hebben. Terwijl dit juist zo belangrijk is. Stress voor een korte periode is niet erg, maar als dit teveel wordt, kan het soms echt fout gaan. Wil je meer weten over (werk)stress en hoe je hier het beste mee om kan gaan? Bekijk dit artikel.

Ontwikkeling

Benut jij al jouw talenten? Dat is goed om uit te zoeken. Je hebt meer in je mars dan je denkt. Wat kun jij nog ontwikkelen? Ook de overheid vindt ontwikkeling belangrijk. Er zijn een aantal gratis opleidingen en cursussen mogelijk, maar er is ook subsidie beschikbaar.

Denk bijvoorbeeld aan het STAP-budget, NL Leert door en zo zijn er nog heel veel andere subsidies en regeling mogelijk. Wil jij hier meer over weten? Neem contact op met de Servicedesk. Zij kunnen je verder helpen. Je kunt bellen met 030-6006070 of mailen.