Akkoord over zwaarwerkregeling in de Waterbouw!

Goed nieuws, er is een akkoord over de zwaarwerkregeling in de Waterbouw! Ben je benieuwd naar de regeling in hoofdlijnen? Bij HZC vind je alle belangrijke informatie.


Ingang regeling

De regeling is ingegaan per 1 april 2022. Je komt in aanmerking voor de regeling als je tenminste 10 jaar als werknemer in de cao Waterbouw hebt gewerkt én je geboren bent tussen 1955 en 1961.


Hoogte uitkering

De hoogte van de regeling is € 2.182,- bruto per maand (2024). Het is mogelijk om naast de regeling een stuk van je pensioen naar voren te halen. Ben je benieuwd hoeveel je naar voren moet halen? Neem contact op met de Servicedesk, de contactgegevens vind je onderaan dit artikel.


Vanaf wanneer kan ik van de regeling gebruik maken?

Dit kan vanaf 3 jaar voor jouw AOW-leeftijd. Je moet de uitkering minimaal 3 maanden van tevoren aanvragen. Hiervoor heb je een aanmeldformulier nodig. HZC kan je helpen bij de aanvraag.


Mag je werken naast de regeling en pensioen?

Nee, dat mag niet. Vrijwilligerswerk is wel toegestaan.

 

Contact HZC

Wil je aanvullende informatie of hulp bij de berekening of aanvraag van de regeling en/of het pensioen? Neem contact op met de Servicedesk, zij kunnen jou helpen met een pensioen op maat. Dit kan telefonisch via: 030-6006070 of per mail via servicedesk@hzc.nl.

 

Meer informatie

Wil je meer weten? Bekijk meer vragen en antwoorden van waterbouw.nl of lees de folder over de regeling. Deze folder is hiernaast te downloaden onder de Documenten.